tourism today_sbc

Τα Ελληνικά Υδροπλάνα και η προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην βρετανική αγορά στην εκπομπή Tourism Today αυτής της εβδομάδας.

Τον Οκτώβριο του 2014 ξεκινούν οι κρατήσεις για τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων ,οι οποίες αναμένονται το Πάσχα του 2015,σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HELLENIC SEAPLANES S.A.,κ.Νικόλας Χαραλάμπους.Ειδικότερα,η εταιρεία επενδύει σε ένα δίκτυο υδρατοδρομίων σε περιοχές μεταξύ άλλων Σκόπελος,Βόλος,Ζάκυνθος, Πόρτο Καρράς Χαλκιδικής,Ιθάκη,Κέρκυρα,Ιεράπετρα,Αμφιλοχία και Βόρεια Εύβοια.

Μέχρι στιγμής είναι σε διαδικασία κατασκευής 16 υδατοδρόμια και αναμένεται με τις πρώτες πτήσεις να έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 30 υδατοδρόμια και το 2016 η εταιρεία να διαθέτει 20 αεροσκάφη.Ακόμη,επιδιώκεται η κατασκευή δύο μητροπολιτικών υδατδρομίων στη Θεσσαλονίκη και στο Φάληρο της Αττικής.Όμως,μέχρι να ολοκληρωθούν τα υδατοδρόμια ,όπως τόνισε ο κ.Νικόλας Χαραλάμπους,η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ιδιωτικές μαρίνες της Αττικής για προσωρινή φιλοξενία.

Η πτήση μ’ ένα υδροπλάνο θα κοστίζει περίπου 80 ευρώ ανά μισή ώρα,κερδίζοντας ο επιβάτης χρόνο ειδικά στα νησιά χωρίς αεροπορική συγκοινωνία και δύσκολη ακτοπλοϊκή σύνδεση.Η εταιρεία σε πλήρη ανάπτυξη θα διαθέτει 1000 θέσεις εργασίας.

Σημαντική είναι ,επιπλέον, η στήριξη της πολιτικής ηγεσίας ,η οποία προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια στα Ελληνικά Υδροπλάνα και η συνεργασία με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ,τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Τα Ελληνικά Υδροπλάνα,ακόμη, θα προσφέρουν επιβράβευση στους τακτικούς επιβάτες, επιμορφώσεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με στόχο την κατάρτιση στελεχών και ακαδημία πιλότων, ειδικευμένους σε υδροπλάνα.

Τις προσπάθειες ανάδειξης του ελληνικού τουρισμού στην βρετανική αγορά επισημαίνονται στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής από την κ.Κατιλένα Άλπε ,διευθύνων σύμβουλος της DK Associates-Opus Ltd και αντιπρόσωπος του BBC.COM/EARTH.

Το BBC World είναι το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κανάλι με 350 εκατ. τηλεθεατές ανά το κόσμο.Ο μέσος Βρετανός τηλεθεατής,όπως υπογράμμισε η κ.Κατιλένα Άλπε,θα ταξιδέψει 11 φορές το χρόνο εκτός της χώρας του και είναι γνώστης του ποιοτικού τουρισμού,καθώς αναζητεί το καλό ξενοδοχείο με την κατάλληλη εξυπηρέτηση.Ο τουρίστας επηρεάζεται από τα editorial των περιοδικών και την στοχευμένη διαφήμιση σε συνδυασμό με την προσωπική του εμπειρία.

Στην εκπομπή προβάλλονται επίσης οι συνεντεύξεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κ.Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και τον ιδιοκτήτη του Manessis Travel κ.Ανδρέα Μάνεση .

Υπενθυμίζεται ότι το Tourism Today, με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη, προβάλλεται από το SBC την Τετάρτη στις 22:30 και σε επανάληψη το Σάββατο στις 10:00 και την Κυριακή στις 20:00.