Τις εμπειρίες των τουριστών της θα συλλέξει η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της.
Στόχος είναι οι τοπικές συνέργειες Τουρισμού (Local Tourism Clusters) που αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών.

Μέσω του ευρωπαϊκού έργου CI-NOVATEC-Πελατειακή Ευφυΐα για Καινοτόμα Τουριστικά Οικοσυστήματα-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism ECosystems, θα συλλέξει δεδομένα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες στον επισκέπτη.
Επιχειρήσεις που ανήκουν σε διάφορους κλάδους αμιγώς Τουρισμού, Δημιουργική Βιομηχανία, Διατροφή, Εμπόριο, Αναψυχή, Μεταφορές κλπ.

Το έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του Διακρατικού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020, θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε τρεις περιοχές:

  • Αρχαία Ολυμπία
  • Καλάβρυτα
  • Ναύπακτο

Στα απαιτούμενα παραδοτέα του έργου είναι η συγκρότηση περιφερειακού δικτύου (Regional Network) στην περιοχή της Ναυπάκτου.
Για τον λόγο αυτό απευθύνεται πρόσκληση για την Τρίτη 15/01 και ώρα 11:30 π.μ στην Αίθουσα Ναυπακτία (λιμάνι Ναυπάκτου), για την 1η προκαταρκτική συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση της επικείμενης συγκρότησης του περιφερειακού δικτύου (Regional Network) στα πλαίσια υλοποίησης του έργου CI-NOVATEC.

Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών), η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια της Πούλιας, το Επιμελητήριο του Μπάρι και οι συνδεόμενοι εταίροι που είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Επιμελητήριο του Μπρίντεζι.