Ένα νέο ρόλο φαίνεται πως αναλαμβάνουν οι ερασιτέχνες ψαράδες των παραλιών του Νομού Λάρισας και αν μη τι άλλο το απολαμβάνουν. Τουρίστες όλων των ηλικιών, οργανωμένα και μη, που κάνουν τις διακοπές τους στην ευρύτερη περιοχή, ψάχνουν τρόπους να κάνουν βαρκάδα στο Δέλτα του Πηνειού. Έτσι τα μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων Δήμου Τεμπών, φοράνε τα καλά τους, κατεβάζουν τις βάρκες του και αναλαμβάνουν ρόλο ξεναγού, κάτι που το κάνουν εθελοντικά και φυσικά αφιλοκερδώς.

Το Δέλτα διαθέτει όλα τα φυσικά – βιολογικά χαρακτηριστικά, ώστε να περιλαμβάνεται στις περιοχές που ισχύει το καθεστώς προστασίας διεθνών συμβάσεων. Έχει χαρακτηριστεί ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ανήκει στις σημαντικές περιοχές για τα πουλιά, αφού στην περιοχή παρατηρήθηκαν εκατοντάδες είδη πουλιών που ανήκουν σε περισσότερα από δεκάδες γένη. Αλλά και η ιχθυοπανίδα των γλυκών νερών του ποταμού και της θαλάσσιας περιοχής είναι πλούσια σε πληθυσμούς και σε είδη.

«Στόχος μας κάποια στιγμή είναι να ενωθεί με την Αγία Παρασκευή των Τεμπών» αναφέρει ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα. Τότε υπογραμμίζει πως θα είναι μια εκπληκτική διαδρομή με ποταμόπλοιο. Κάτι που ανήκει στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης και αξιοποίησης της κοιλάδας των Τεμπών. Με μια προϋπόθεση ωστόσο, διευκρινίζει, να ξεπεραστεί το εμπόδιο του φράγματος, που αποτελεί κομβικής σημασίας σημείο για την άρδευση της περιοχής.

Η βαρκάδα διαρκεί περίπου μισή ώρα. Γύρω – γύρω από το μεγάλο νησί του Δέλτα, σε γραφικά στενά, παρατηρώντας κορμοράνους και ψάρια να ξεπηδούν μέσα από το νερό.