Τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές 250.000 Έλληνες πολίτες δίνει το υπουργείο Τουρισμού, με τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη, να επισημαίνει κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»: «Η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι το κύριο μέλημά της είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σήμερα, μετά από την επώδυνη περιπέτεια της πανδημίας. Ποτέ πριν ο θεσμός του κοινωνικού τουρισμού δεν είχε ενισχυθεί με κρατική μέριμνα σε τέτοια έκταση και με ένα τόσο μεγάλο κονδύλι».

Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ και οι πόροι θα διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα κριτήρια ένταξης

Το πρόγραμμα απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων, εφόσον το 90% των πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

Κριτήριο για την ένταξη στον πρόγραμμα είναι το εισόδημα και δικαίωμα έχουν όσοι έχουν

  • 16.000 ευρώ ετήσιο ατομικό εισόδημα και
  • 28.000 για το οικογενειακό εισόδημα
  • Ισχύει προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι εξάμηνη, από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης.

Η επιδότηση αφορά το ήμισυ του μισθώματος για 4 διανυκτερεύσεις, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο.

Οι αιτήσεις θα γίνονται από τους ενδιαφερόμενους μέσω του συστήματος Taxis.

«Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έχει μια διττή στόχευση, καθώς εκτός από τους 250.000 δικαιούχους, αποσκοπεί στην τόνωση της τουριστικής κίνησης προς όφελος και των επιχειρήσεων του κλάδου. Διότι, μέσω της επιδοτούμενης διαμονής για ένα τόσο μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων, θα ενισχυθεί η ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων του κλάδου, με επιπλέον πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες. Και, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο εν τέλει προστατεύονται πολλές θέσεις εργασίας», επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού.