Με στόχο την τόνωση του τουρισμού ευεξίας της Ιταλίας ξεκίνησε το πρόγραμμα «Terme d’Italia».

Το εν λόγω project περιλαμβάνει τις περιοχές της Καλαβρίας, Εμίλια-Ρομάνα, Λάτζιο, Λομβαρδία, Πουλία, Σικελία, Βένετο και την αυτόνομη επαρχία του Μπολζάνο. Είναι αφιερωμένο στα εγχώρια σπα και θέρετρα ευεξίας της Ιταλίας και ο στόχος είναι να υποστηρίξει και να τονώσει τη ζήτηση για τις τοπικές υπηρεσίες σπα και ευεξίας.

Οι διοργανωτές της Terme d’Italia θέλουν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες του τουρισμού ευεξίας στην Ιταλία μέσω της προώθησης και των δραστηριοτήτων επικοινωνίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Σύμφωνα με μια μελέτη για τον συγκεκριμένο τομέα, η οποία διεξήχθη από την εταιρεία Sri International, ο τουρισμός ευεξίας παράγει 440 δις $ ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ δημιουργεί 12 εκατ. θέσεις εργασίας. Επίσης, αντιπροσωπεύει το 14% των δαπανών του παγκόσμιου τουρισμού.

Παράλληλα, ο γαστρονομικός τουρισμός και ο οικοτουρισμός είναι παρόμοιοι σε μέγεθος με τον τουρισμό ευεξίας, όμως ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί ένα πολύ μεγαλύτερο τμήμα όντας ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς.

Ωστόσο, η Ιταλία δεν φαίνεται να είναι από τα πιο αγαπημένους προορισμούς ευεξίας στην περιοχή. Για το λόγο αυτό οι διοργανωτές θέλουν να δημιουργήσουν και να προωθήσουν τον θερμαλισμό τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ένα προϊόν που είναι σε θέση να εξυπηρετούν τις ανάγκες των τουριστών του 21ου αιώνα.

Τέλος, η στρατηγική του έργου Terme d’Italia περιλαμβάνει την επανατοποθέτηση των ιαματικών λουτρών και σπα στους κορυφαίους προορισμούς που ευημερούν,  είναι μοντέρνοι, πολυτελής και πολύ της μόδας.