A380-emiratesΗ τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα προσθέτουν αυθεντικότητα στην τουριστική εμπειρία και ενισχύουν τα κίνητρα επίσκεψης ενός προορισμού. Παράλληλα, τονώνεται η τοπική οικονομία προσφέροντας οφέλη σε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες.

Στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη κυριαρχούν η γαλλική, ιταλική και προσφάτως η ισπανική κουζίνα, ενώ η ελληνική και τα ελληνικά προϊόντα είναι αναγνωρίσιμα, ειδικά σε σύγκριση με τις κουζίνες και τα προϊόντα άλλων κρατών.

Στην πρόσφατη έκδοση με τίτλο «Πρόταση ολοκληρωμένης σύνδεσης γαστρονομίας και τουρισμού για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας» του Χαρίλαου Καλπίδη, αναλύεται σχέδιο δράσης ολοκληρωμένης σύνδεσης της γαστρονομίας και του τουρισμού.

Ντέπυ Χιωτοπούλου

agelioforos