Πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ τυροκόμων, εστιατόρων και ξενοδόχων προχωρούν το Επιμελητήριο Καβάλας και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος. Στόχος είναι η στήριξη της κτηνοτροφίας. Ταυτόχρονα θα προσφέρονται ποιοτικά και γευστικά διατροφικά προϊόντα σε επισκέπτες της Καβάλας και της Θάσου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Θάσου εάν τα ξενοδοχεία στη Θάσο και την Καβάλα χρησιμοποιούν ντόπιo τυρί, γάλα, γιαούρτι θα υπάρχει ζήτηση.
Συμπληρώνει τέλος ότι πελάτης του ξενοδοχείου που μένει ικανοποιημένος από ένα προϊόν το αναζητεί και στη χώρα του. Διαφορετικά, τρώει ένα εισαγόμενο κακής ποιότητας και δεν γνωρίζει ποτέ τα ντόπια.