xania4

Στην προσπάθεια αναζωογόνησης της ελληνικής οικονομίας δύο βασικοί τομείς συχνά παραμελούνται αν και ο τουρισμός και η γεωργία βρίσκονται στην καρδιά της ελληνικής οικονομίας και βασίζονται σε ένα υγιές περιβάλλον. Ευτυχώς, οι Έλληνες πολίτες έχουν ξεκινήσει να βρίσκουν λύσεις για να προστατέψουν το περιβάλλον και αναζητούν νέους τρόπους για να ενισχύσουν τις φυσικές πηγές και τη βιοποικιλότητα με στόχο την πράσινη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού διαγωνισμού Προορισμός: Αλλαγή. Νέες Λύσεις για την Ελλάδα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση θα βραβεύσει τις ιδέες που στόχο έχουν να ενισχύσουν τις ελληνικές κοινότητες με περιβαλλοντικές λύσεις. Ο διαγωνισμός είναι μια πρωτοβουλία της Ashoka, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), της Boehringer Ingelheim Ellas και της SAP Hellas.

Οι συνεργάτες του διαγωνισμού προσφέρουν συνολικά τέσσερα χρηματικά βραβεία στους συμμετέχοντες, καθώς επίσης ένα δωρεάν λογισμικό διοίκησης επιχειρήσεων και την ανάλογη κατάρτιση σε έναν από τους νικητές. Αναζητούν λύσεις που ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις και ενθαρρύνουν τις τοπικές κοινότητες να δημιουργήσουν μοντέλο βιώσιμη ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Εβίτα Κολοκούρη

emea