Στη Μύκονο βρίσκεται από χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο τοπικό αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να ενημερωθεί για τους ελέγχους στα μπαρ και beach bar του νησιού, σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Μυκόνου, με εκπρόσωπο της Περιφέρειας και με Βουλευτές των Κυκλάδων. Αναμένεται να βρεθεί επίσης με επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης και της διασκέδασης.

Μάλιστα ο υπουργός πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στα σοκάκια του νησιού και στα μαγαζιά, ζητώντας από τους αστυνομικούς να εντείνουν τους ελέγχους.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν και η διεξαγωγή των ιδιωτικών πάρτι σε βίλες του νησιού, ένα φαινόμενο που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας. Οι εικόνες με εκατοντάδες τουρίστες να συνωστίζονται, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι πολύ σύντομα αυτό το φαινόμενο θα πάψει να υφίσταται κι αυτό θα γίνει με την επιβολή περιορισμού ως προς τον αριθμό των καλεσμένων στα σπίτια. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα σε κάθε κατοικία και πως πλέον η Αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωράει σε ελέγχους.