Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Σαν Μαρίνο προωθεί πακέτα τουρισμού με εμβόλια. Σύμφωνα με στοιχεία, το 75% του πληθυσμού της χώρας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Covid-19. Και από αυτά το 90% έλαβε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Μέχρι σήμερα, το κρατικό νοσοκομείο είναι σχεδόν χωρίς Covid. Με μόνο έναν ασθενή να νοσηλεύεται και χωρίς ασθενείς σε ΜΕΘ.

Ξεκίνησε εκστρατεία για τον τουρισμό εμβολίων

Ως αποτέλεσμα αυτής της θετικής εξέλιξης, η χώρα αποφάσισε να συνδυάσει την εκστρατεία εμβολιασμού με τον τουρισμό, που ξεκινά σήμερα 17 Μαΐου.

Ο στόχος είναι να προσφέρει εμβολιασμό σε άλλους υπηκόους. Και ταυτόχρονα να στηρίξει τον αποδεκατισμένο τουριστικό τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση του Σαν Μαρίνο αποφάσισε να προσφέρει δύο δόσεις του εμβολίου Sputnik V με δώρο μια διανυκτέρευση- σε τουλάχιστον τρεις- δύο φορές σε 21 ημέρες για συνολικά 50 ευρώ.

Η εκστρατεία για τον τουρισμό εμβολίων

«Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία για τον τουρισμό εμβολίων, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Φεντερίκο Πεδίνι Αμάτι.

Είναι δυνατόν να εμβολιαστούν αλλοδαποί που δεν ζουν στο Σαν Μαρίνο και που δεν είναι Ιταλοί πολίτες με το Sputnik V. Το πρόγραμμα εκστρατείας είναι έτοιμο και ξεκινά από 17 Μαΐου».

Πρόσθεσε ότι οι τουρίστες που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα πρέπει να κάνουν κράτηση για δωμάτια ξενοδοχείου τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τη άφιξη τους. Και να προγραμματίσουν ένα άλλο ταξίδι 21 έως 28 ημέρες αργότερα για τη δεύτερη δόση.

Με αυτήν την κίνηση, η χώρα εκμεταλλεύεται κάπως τη μη ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την εμφάνιση νέων τουριστικών ευκαιριών.

Η ΕΕ έχει ακόμα εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).