Οι μεγάλες τουριστικές εταιρείες από αεροπορικές μέχρι καταλυμάτων χρησιμοποιούνται ως δόλωμα για τους απατεώνες του Facebook.
Προσφέρουν εισιτήρια, ταξίδια και δωρεάν διαμονή με στόχο να εξαπατήσουν τους ανθρώπους να υποβάλουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια πωλούν σε εταιρείες μάρκετινγκ.

Ο ιστότοπος Hoax Slayer, προειδοποιεί τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί απέναντι σε εκστρατείες μάρκετινγκ στα social media.

Οι απάτες που “τρέχουν” τώρα στο Facebook

Όλες οι σελίδες που εξαπατούν τους καταναλωτές διαθέτουν λογότυπο, βίντεο και φωτογραφίες που έχουν κλαπεί από τις γνήσιες σελίδες των επιχειρήσεων.

Η Thomas Cook Fans σελίδα στο Facebook ζητά στους χρήστες να λάβουν μέρος σε μία έρευνα προκειμένου να κερδίσουν οικογενειακές διακοπές στην Τενερίφη. Απλώς μοιράζοντας και σχολιάζοντας στο προφίλ τους την έρευνα.
Γράφοντας “ευχαριστώ για τα εισιτήρια μου”, συμμετέχουν χωρίς να το ξέρουν στην διάδοση της απάτης.

Άλλη σελίδα Facebook που ονομάζεται Butlins Fans, προτρέπει τους χρήστες να κάνουν κλικ σε ένα κουμπί ‘Sign Up’ για να κερδίσουν διακοπές για τέσσερα άτομα σε οποιοδήποτε θέρετρο του Butlin.

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Στις εταιρείες που χρησιμοποιούν οι απατεώνες συμπεριλαμβάνονται η αεροπορική εταιρεία Qantas και η γραμμή κρουαζιέρας Carnival.