Περισσότεροι από 9.000 Τούρκοι τουρίστες κατέκλυσαν την Λέσβο την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, καθώς από την Παρασκευή 23 Ιουνίου που ξεκίνησε η τουρκική γιορτή Κουρμπάν Μαϊράμι, μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουλίου που ολοκληρώθηκε υπολογίζεται ότι στο νησί έφτασαν 9.000 επισκέπτες από τη γείτονα χώρα.

Οι αφίξεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες των ανθρώπων του τουρισμού καθώς η πληρότητα στα καλύμματα της Λέσβου έφτασε το 98%.

«Ήταν η θρησκευτική γιορτή των Τούρκων, αναμέναμε μεγάλες αφίξεις, αλλά το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες. Ήταν μια πολύ δυνατή εβδομάδα», ανέφερε σε δηλώσεις του στην στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος.

«Υπολογίζουμε σε 9.000 αφίξεις Τούρκων επισκεπτών με παράλληλες αφίξεις και των Ευρωπαίων και των Ελλήνων. Οι πληρότητες των καταλυμάτων έφτασαν το 98% σε όλο σχεδόν το νησί ενώ κινήθηκαν και όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, καταστήματα εστίασης, ενοικιάσεις οχημάτων, εμπορικά καταστήματα. Η Τουρκία είναι κοντά μας, το Αϊβαλί και μαζεύει και Τούρκους που κάνουν τις διακοπές τους και βρίσκουν την ευκαιρία κυρίως τα Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα να περνάνε απέναντι», προσέθεσε.