Δύο αποστολές στο νησί της Σκιάθου διοργανώθηκαν πρόσφατα από το δήμο του νησιού σε συνεργασία με την υπεύθυνη του δήμου στην Ιταλία για θέματα τουρισμού.

Στόχος ήταν η καλύτερη τουριστική προβολή στην αγορά της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, δύο μοντέλα-παρουσιάστριες της ιταλικής τηλεόρασης, η EleonoraPedron και η Melita Toniolo επισκέφθηκαν τη Σκιάθο.

Ξεναγήθηκαν στην πόλη και φωτογραφήθηκαν για λογαριασμό του ιταλικού περιοδικού «CHI». Το αναγνωστικό κοινό του συγκεκριμένου εβδομαδιαίου περιοδικού αγγίζει τα 150.000 άτομα. Παράλληλα, η Melita Toniolo και η EleonoraPedron έχουν 1.000.000 και 300.000 followers στα socialmedia αντίστοιχα.

​Στις 14/06 με 17/06 κατέφθασε στη Σκιάθο η δεύτερη αποστολή αποτελούμενη από τους εξής δημοσιογράφους:

1. TOMMASO TERUZZI VIDEO MAKER MARCOPOLO – MILAN
2. GIACOMINA VALENTI MARCOPOLO TV – ROME
3. GIULIA MACRI ALICE MAGAZIE & TV ALMA FOOD -ROME
4. LOREDANA TARTAGLIA DOVE – REPUBBLICA – ROME
5. ELENA BARASSI GQ – CONFIDENTIAL – LUXURY – MILAN
6. ELISABETTA CANORO – MILANO DA BERE – PANORAMA -MILAN
7. DAVIDE BUSSI VANITY FAIR & GLAMOUR

Ήδη το πρώτο αφιέρωμά τους κυκλοφορεί στην περίφημη ιταλική ιστοσελίδα glamour.it. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον σε περίπου 600.000 αναγνώστες.

Επίσης, υπάρχει αφιέρωμα στο περιοδικό Bell’Europa με 60.000 συνδρομητές. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και σχετικό άρθρο στο περιοδικό Marco polo.

Επίσκεψη tour operators

Κατά την παραμονή των δημοσιογράφων στο νησί της Σκιάθου κατέφθασαν και επιτελεία από σημαντικούς tour operators. Ο Carreblu– Luxurytour operator και ένας από τους ιστορικότερους της Ιταλίας με δράση από το 1974, ο ViaggiDell’Elefante.