Μεγάλη είναι η δημοσιότητα που έλαβε η Χαλκίδα στην Κινεζική μεγαλούπολη Wuhan κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου Χρήστου Παγώνη.

Η τουριστική προβολή της Χαλκίδας και η προσέλκυση Κινέζων επισκεπτών στη Χαλκίδα ήταν ο πρωταρχικός στόχος της τετραήμερης επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Δήμου Χαλκιδέων στην αδελφοποιημένη πόλη Wuhan.

Μάλιστα, τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Δημάρχου στο συνέδριο των αδελφοποιημένων πόλεων όπου προβλήθηκε πεντάλεπτο video της Χαλκίδας όσο και στις συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Δήμαρχος σε τηλεοπτικά και έντυπα μέσα στην Κίνα ο Δήμαρχος εστίασε στην παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της Χαλκίδας ως προορισμού που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά, την πλούσια ιστορία και την εγγύτητα στην Αθήνα καθώς και σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως οι Δελφοί.

Παράλληλα, προσκάλεσε ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν στην Ελλάδα να προτιμήσουν τη Χαλκίδα για το σκοπό αυτό.

Στην πόλη του Γουχάν των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν δει αρκετά ζεστά την αδελφοποίηση με την Χαλκίδα δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην συγκεκριμένη επίσκεψη και τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η επίσκεψη καλύφθηκε τόσο στον έντυπο τύπο όσο και στην τηλεόραση ενώ αναμένεται και συνέχεια.