tourismΤην ενίσχυση της συνεργασίας τους για τη βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, ανακοίνωσαν το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Ιταλία και η Κροατία, στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού “Place2Go”, που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ.

Η συνεργασία των τεσσάρων χωρών έχει ως κεντρικό άξονα την ανάδειξη συγκεκριμένων περιφερειών και από την έναρξη υλοποίησης του σχετικού έργου, πέρυσι, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, τόνισαν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων που υλοποιούν το σχετικό έργο.

Από την Κροατία συμμετέχει η περιοχή της Ριέκα και όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σάντρα Φιλίποβιτς, το έργο στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και στη διασύνδεση τουριστικών φορέων των τεσσάρων χωρών.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Μοντένα (Ιταλία) διοργάνωσε παρουσίαση για τις τουριστικές εταιρείες της Ιταλίας που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία, το Μαυροβούνιο και την Κροατία.

Στη διάρκεια της παρουσίασης αναλύθηκαν οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις τέσσερις χώρες για την ανάπτυξη καινοτόμων τουριστικών προϊόντων, που θα μπορούσαν να προσελκύσουν μεγαλύτερο μερίδιο επισκεπτών.

kerdos