Οι Δήμοι Τρίπολης και Γορτυνίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας  και με την οργανωτική επιμέλεια του γραφείου Γενικού Τουρισμού Destino Tours – Tripolis, φιλοξενούν  20 τουριστικούς πράκτορες το Σαββατοκύριακο 2 -4 Μαρτίου 2012 . Κατά τη διάρκεια της  επίσκεψης θα γίνει περιήγηση  των Τουριστικών Πρακτόρων στα σημαντικά φυσικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής,  παρουσίαση των τουριστικών καταλυμάτων και θα επιδιωχθεί η ενίσχυση  της τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω της ανάπτυξης επαφών και συνεργασιών με τουριστικούς επιχειρηματίες του τόπου.

 Η επίσκεψη των τουριστικών πρακτόρων διακεκριμένων γραφείων τουρισμού έρχεται ως συνέχεια της φιλοξενίας των δημοσιογράφων του τουριστικού ρεπορτάζ με σκοπό την τόνωση του τουρισμού της περιοχής και γίνεται σε συνεργασία με το δήμο Γορτυνίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας για καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

Στόχος των διοργανωτών είναι να ενταχθεί η Αρκαδία στα ταξιδιωτικά προγράμματα των τουριστικών πρακτορείων ως εκδρομικός προορισμός και για τους 12 μήνες του χρόνου.