Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι τουρίστες στην περιοχή Αλγκάρβε της Πορτογαλίας θα αρχίσουν να πληρώνουν φόρο 2 ευρώ ανά διανυκτέρευση, με το μέτρο να τίθεται σε ισχύ τις επόμενες ημέρες.

Ο τουριστικός φόρος των 2 ευρώ ισχύει κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Όπως εκτιμάται θα  φέρει στα ταμία έως και 300.000 ευρώ ετησίως.
Κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου -συμπεριλαμβανομένης της περιόδου μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου- το τέλος θα είναι 1 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 16 ετών και όσοι διανυκτερεύσουν πάνω από πέντε νύχτες σε καθορισμένο σημείο διαμονής.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε τουρίστας θα πληρώσει το πολύ 10 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα κριτήρια.

“Ο τουριστικός φόρος είναι μια συνεισφορά που οι τουρίστες αφήνουν στην τοπική περιοχή για να ελαχιστοποιήσουν το αποτύπωμα τους”, σημείωσε ο António Miguel Pina, δήμαρχος σε Αλγκάρβε.

O δήμος της νότιας Πορτογαλίας, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το 50% των εσόδων που θα συγκεντρωθούν από το νέο τέλος για την “ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της τουριστικής πίεσης, στην καθαριότητα και στην αυξημένη ασφάλεια”.

Η Διαδημοτική Κοινότητα Αλγκάρβε (AMAL) είχε ήδη δώσει το πράσινο φως για την εφαρμογή ενός πανομοιότυπου τουριστικού φόρου ύψους 2 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των δύο μεγαλύτερων ξενοδοχειακών ενώσεων της περιοχής καθώς και του Συμβουλίου Τουρισμού της Αλγκάρβε (RTA).