Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σημαντική αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών στα λιμάνια της Τουρκίας, την περίοδο Μαίου-Ιουλίου, όπως επισήμανε σε συνέντευξή του ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας κ. Abdulkadir Uraloğlu.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ο Uraloğlu επεσήμανε ότι η αύξηση της ζήτησης είναι εμφανής.

Υπενθύμισε ότι με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου σημειώθηκε αξιοσημείωτη άνοδος στις αφίξεις τουριστών.

«Τον Απρίλιο είχαμε 88.566 επιβάτες κρουαζιέρας, οι οποίοι αυξήθηκαν σε 176.840 τον Μάιο. Ο Ιούνιος είχε 183.407 επιβάτες, ενώ τον Ιούλιο 209.033 αφίξεις. Πέρυσι, Μάιο-Ιούλιο, υποδεχτήκαμε 341.556 επιβάτες κρουαζιέρας. Φέτος, την ίδια περίοδο ο αριθμός αυξήθηκε κατά 66,7% και έφτασε τις 569.280», δήλωσε ο Uraloğlu.

Δίνοντας έμφαση στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις στον τουρισμό κρουαζιέρας, ο Uraloğlu υπογράμμισε: “Ο αντίκτυπος των επενδύσεών μας σε λιμάνια κρουαζιέρας στον τουρισμό και την εθνική οικονομία είναι εμφανής στους αριθμούς.

Αναμένουμε αριθμούς επιβατών που θα σπάσουν ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους.
Υπολογίζουμε ότι ο ετήσιος αριθμός επιβατών κρουαζιέρας θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο. Πιστεύω ότι αυτή η τάση θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια».

Ο υπουργός Uraloğlu ανέφερε ότι τα κρουαζιερόπλοια ελλιμενίζονται συχνά στα κορυφαία τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, με βασικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη. “Το Κουσάντασι, , βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των λιμανιών μας. Ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη, το Τσεσμέ, η Αλικαρνασσός και το Τσανάκκαλε”, πρόσθεσε.

Ο Uraloğlu τόνισε επίσης τη σημασία αυτών των λιμανιών όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά και για τη μεταφορά φορτίου, καθώς οι φορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων για εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,6% τον Ιούλιο, ενώ η διακίνηση διαμετακομιστικών εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε κατά 46,3%.