Ο τουριστικός τομέας της Τουρκίας λαμβάνει μέτρα για να ενθαρρύνει τους Τούρκους ταξιδιώτες να κλείσουν έγκαιρα τα ταξίδια τους, πηγαίνοντας σε περισσότερους εναλλακτικούς προορισμούς.

Ο Firuz Baglikaya, πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων, δήλωσε στο Xinhua ότι, για να προσελκύσει περισσότερους εγχώριους τουρίστες, λανσάρει εκστρατεία έγκαιρης κράτησης η οποία θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

«Η συμβουλή μας στους πολίτες μας είναι ότι εάν προγραμματίσετε και κλείσετε νωρίς τα ταξίδια σας, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε διακοπές σε πολύ προσιτές τιμές», πρόσθεσε.

Ο Baglikaya είπε ότι η Tουρκία προσφέρει ποικίλες επιλογές εμπειριών και δραστηριοτήτων για τους τουρίστες, σημειώνοντας ότι ειδικά αυτές του χειμώνα, και ο πολιτιστικός, γαστρονομικός και ιατρικός τουρισμός έχουν το πάνω χέρι στην προσέλκυση τουριστών.

Η Τουρκία έχει κερδίσει 41,9 δις. δολάρια σε έσοδα από τον τουρισμό τους πρώτους εννέα μήνες του 2023. Η χώρα στοχεύει να πραγματοποιήσει τουριστικό κύκλο εργασιών 56 δις. δολαρίων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.