Η Τουρκία ξεκίνησε μια εκστρατεία εμβολιασμού COVID-19 για τους εργαζόμενους στον τουρισμό σε συντονισμό με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Προώθησης και Ανάπτυξης του Τουρισμού της Τουρκίας (TGA).

Έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία στην Τουρκία που αποτελεί μέρος του προγράμματος πιστοποίησης ασφαλούς τουρισμού προκειμένου να καλωσορίσει τους διεθνείς ταξιδιώτες ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Αυτό το πρόγραμμα θα διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των τουριστικών εργαζομένων και του τοπικού πληθυσμού, υπογραμμίζοντας πώς αυτό αντιπροσωπεύει την υψηλότερη προτεραιότητα.

Από την έναρξη του Προγράμματος Πιστοποίησης Ασφαλούς Τουρισμού τον Ιούνιο του 2020, η Τουρκία εφάρμοσε αυστηρές οδηγίες υγείας και ασφάλειας και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνεχίσει να τις διασφαλίζει με συνέπεια. Κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ήθελε να συμπεριλάβει τους ταξιδιωτικούς υπαλλήλους στο πρόγραμμα εμβολιασμού έτσι ώστε οι τουριστικές υπηρεσίες να μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές όλο το χρόνο.

Διενεργούν το πρόγραμμα εμβολιασμού που έχει σχεδιαστεί σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο εμβολιασμός περιλαμβάνει υπαλλήλους εγκαταστάσεων διαμονής, υπαλλήλους εστιατορίων, τουριστικούς οδηγούς και ταξιδιωτικούς πράκτορες που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Υπουργείο Υγείας, ξεκίνησε πρόσφατα μια πλατφόρμα όπου οι τουριστικές εγκαταστάσεις μπορούν να εγγράψουν τους υπαλλήλους τους για εμβολιασμό. Η πλατφόρμα καλύπτει όλους τους βασικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας εντός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων διαμονής, εστιατορίων, οχημάτων που χρησιμοποιούνται για περιηγήσεις και μεταφορές και τουριστικούς οδηγούς. Οι επίσημοι εκπρόσωποι των τουριστικών εγκαταστάσεων θα μπορούν να εγγράφουν τους υπαλλήλους τους.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας καταπολέμησης του COVID-19 και περαιτέρω ενίσχυσης της θέσης της ως ενός από τους ασφαλέστερους προορισμούς στον κόσμο, η Τουρκία θα συνεχίσει να επενδύει στο πρόγραμμα. Η Τουρκία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που υιοθέτησε ένα πρωτόκολλο στο οποίο όλα τα ξενοδοχεία με περισσότερα από 30 δωμάτια ήταν υποχρεωμένα να συμμετάσχουν. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 8.000 ξενοδοχεία έχουν λάβει την πιστοποίηση.

Δεδομένου ότι η χώρα αναμένει σημαντική ανάκαμψη των τουριστικών ροών, ο τομέας των ταξιδιών, με τους υπαλλήλους της, έχει προτεραιότητα στον εμβολιασμό. Η Τουρκία λαμβάνει όλα τα μέτρα για να διασφαλίσει ότι παραμένει ένας ασφαλής και υγιής ταξιδιωτικός προορισμός το 2021 για τους διεθνείς ταξιδιώτες.