Σε παράταση της θερινής περιόδου σε εννέα μήνες πρόκειται να προβεί o Öger Tours, θυγατρική της Thomas Cook. Συγκεκριμένα, η καλοκαιρινή περίοδος θα διαρκεί από το Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο, με τη χειμερινή περίοδο να καλύπτει μόνο το Δεκέμβριο – Φεβρουάριο.

Παράλληλα, ο ταξιδιωτικός πράκτορας ανέφερε υψηλές πωλήσεις για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για την Τουρκία, μια τάση που ώθησε την Sun Express να προσφέρει περισσότερες πτήσεις από τη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, για τη νέα σύντομη χειμερινή περίοδο, η Öger Tours διαθέτει 90 ξενοδοχεία στο τουρκικό της φυλλάδιο, από 120 που διέθετε πέρυσι, αλλά θα προσφέρει άλλα 300 ξενοδοχεία μέσω άλλων συστημάτων κράτησης. Ομοίως, ο αριθμός των ξενοδοχείων στο φυλλάδιο Orient (για Αίγυπτο, Μαρόκο, Τυνησία και ΗΑΕ) έχει μειωθεί σε 100 από 157.

Επιπλέον, οι τιμές για την Τουρκία και για άλλους προορισμούς τον επόμενο χειμώνα έχουν διατηρηθεί σταθερές. Η Öger εισάγει επίσης τη δέσμευσή της για ικανοποίηση των πελατών της επί εικοσιτετραώρου, παροχή η οποία ήδη προσφέρεται από εμπορικές επωνυμίες όπως η Neckermann Reisen και Thomas Cook Signature για τα μισά από τα ξενοδοχεία στα φυλλάδια της.

Σχολιάζοντας τις τρέχουσες τάσεις για το καλοκαίρι του 2017, ο επικεφαλής του Öger Tours δήλωσε ότι η ζήτηση για την Τουρκία είναι καλή προς το παρόν, με διψήφια αύξηση τον περασμένο χρόνο κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι αυτή η αύξηση στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής οφείλεται σε μειώσεις κατά 20-25% στις τιμές των ξενοδοχείων.