Η Τουρκία αναμένει έως και 7 εκατ. Γερμανούς να την επισκεφθούν το 2024, καθώς βασίζεται σε μία από τις κύριες αγορές της για να επιτύχει νέα τουριστικά ρεκόρ και έσοδα φέτος.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της ΙΤΒ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι.

Συγκεκριμένα, οι ξένες αφίξεις έφτασαν το ρεκόρ των 49,2 εκατ. το 2023, από 44,6 εκατ. τουρίστες το 2022. Οι αφίξεις από τη Ρωσία και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, πρωτοστάτησαν στην αύξηση. Τα ταξίδια από τη Ρωσία προέρχονται κυρίως από περιορισμούς πτήσεων που επιβλήθηκαν από δυτικά έθνη λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Τα έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν στο ιστορικό υψηλό των 54,32 δις. δολαρίων, σε σύγκριση με 46,48 δις. δολάρια το 2022.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επανέλαβε τις προσδοκίες της κυβέρνησης για αφίξεις να φτάσουν τα 60 εκατ. φέτος πριν φτάσουν τα 90 εκατ. το 2028.

Ο Ersoy είπε ότι οι αρχικοί δείκτες για το 2024 ήταν πολλά υποσχόμενοι. Αναγνωρίζοντας τον φιλόδοξο στόχο για φέτος, είπε ότι βασίζονται στη Γερμανία, μεταξύ άλλων αγορών.

“Τα στοιχεία των πρώιμων κρατήσεων έχουν αρχίσει να έρχονται από χώρες. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η γερμανική αγορά. Κλείσαμε το 2023 με ένα πολύ φιλόδοξο ρεκόρ: 6,2 εκατομμύρια επισκέπτες από τη Γερμανία”, είπε ο υπουργός.

“Τα αρχικά δεδομένα φαίνονται επίσης πολλά υποσχόμενα. Παρατηρούμε μια αύξηση άνω του 20% στις πρώιμες κρατήσεις. Παρατηρούμε ότι αυτός ο αριθμός είναι ακόμη υψηλότερος για ορισμένους παρόχους. Ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τα 7 εκατομμύρια όσον αφορά στη Γερμανία το 2024.”