nosokomeio-aigaioΈμφαση στον ιατρικό τουρισμό δίνει η Τουρκία, καθώς εκτός από υγειονομικές μονάδες επί εδάφους επενδύει πια και σε πλωτά νοσοκομεία που θα καταπλέουν και στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Sabah», η Τουρκία υλοποιεί πρόγραμμα για τον ιατρικό τουρισμό με δύο κεντρικούς άξονες: τη δημιουργία τεσσάρων νοσοκομειακών συμπλεγμάτων σε ισάριθμες περιοχές της χώρας κυρίως για αλλοδαπούς ασθενείς και την κατασκευή δύο πλωτών νοσοκομείων πλήρως εξοπλισμένων με όλα τα ιατρο-τεχνολογικά μέσα για την νοσηλεία των ασθενών.

Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, που εκπόνησε το αρμόδιο υπουργείο με επικεφαλής τον καταγόμενο από την Κομοτηνή κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Το σχέδιο θα ολοκληρωθεί έως το 2017.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το περασμένο έτος 180.000 τουρίστες νοσηλεύτηκαν σε τουρκικές υγειονομικές μονάδες. Η τουρκική δεξαμενή των ιατρικών τουριστών αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί την επόμενη τετραετία, με τους αρμόδιους της γείτονος χώρας να εκτιμούν ότι οι ιατρικοί τουρίστες θα φτάσουν τις 400.000 έως το 2017.

protothema