Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Τουρκία έχει δηλώσει ότι η χώρα θέλει να έχει πρόοδο στον διάλογο για την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζα με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εν μέσω της αποκατάστασης των σχέσεων.

Η Άγκυρα εργάζεται με τις αρχές της ΕΕ για την αποκατάσταση των σχέσεων από τις αρχές του καλοκαιριού και τώρα η χώρα ελπίζει να σημειώσει πρόοδο στον διάλογο.

Η απελευθέρωση του καθεστώτος βίζα αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Τουρκίας εδώ και χρόνια. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ των αρχών των δύο πλευρών τις επόμενες ημέρες.

Η ΕΕ έχει απαριθμήσει συνολικά 72 απαιτήσεις που πρέπει να εκπληρώσει η Τουρκία στο πλαίσιο του διαλόγου για την απελευθέρωση των θεωρήσεων και μέχρι στιγμής, η χώρα έχει εκπληρώσει 66 από αυτές τις απαιτήσεις.

 

Ταξίδια χωρίς βίζα

«Ο Οδικός Χάρτης επιδιώκει να προσδιορίσει τη νομοθεσία και όλα τα άλλα μέτρα που πρέπει να υιοθετήσει και να εφαρμόσει η Τουρκία και τις απαιτήσεις που πρέπει να εκπληρώσει για να επιτύχει την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζα», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Όπως εξηγεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Οδικός Χάρτης για την Τουρκία προσδιορίζει τομείς στους οποίους η χώρα πρέπει να προβεί σε νομοθετικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για ταξίδια χωρίς βίζα.

Αφορά την ασφάλεια των εγγράφων, τη διαχείριση της μετανάστευσης και των συνόρων, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Επιπλέον, περιλαμβάνει επίσης απαιτήσεις στον τομέα της επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών.