Τις προσπάθειες της προκειμένου τα έσοδα από τον ιατρικό τουρισμό να φθάσουν, φέτος, τα 3 δις. δολ. κλιμακώνει η Τουρκία, με στόχο να αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για τους τουρίστες υγείας.

Η χώρα μπορεί να ξεπεράσει τη Γαλλία ως ο δεύτερος πιο δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός διακοπών μετά την Ισπανία χάρη στην ακμάζουσα αγορά ιατρικού τουρισμού της, σύμφωνα με ειδικούς.

Πέρυσι, η Τουρκία υποδέχθηκε ρεκόρ 1,2 εκατ. τουριστών υγείας, από 670.000 το 2021. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα το 2020 ήταν περίπου 408.000, όταν η πανδημία COVID-19 επηρέασε την παγκόσμια ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, από μόλις 395.000 το 2015.

Το πρώτο εξάμηνο του 2023, 746.290 τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία, ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό υγείας ξεπέρασαν ήδη το 1 δις. δολ.

Οι πιο δημοφιλείς ιατρικές ειδικότητες είναι η γυναικολογική, η οφθαλμολογική, η βιοχημική, η γενική χειρουργική, η οδοντιατρική, η ορθοπεδική και η τραυματολογία, σύμφωνα με την International Health Services Inc. (USHAŞ).

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, η Τουρκία έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των τουριστών υγείας που αναζητούν μεταμόσχευση μαλλιών.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αύξησης των εσόδων από τον ιατρικό τουρισμό, θα πραγματοποιηθεί έκθεση στην πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα, μεταξύ 16 και 19 Νοεμβρίου.

Ο αντιπρόεδρος κ. Cevdet Yılmaz θα παραστεί στα εγκαίνια της εκδήλωσης, ενώ ο υπουργός Υγείας κ. Fahrettin Koca θα πραγματοποιήσει ομιλία.