Η Τουρκία στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες από τις ασιατικές χώρες, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Mehmet Nuri Ersoy, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να γίνει ένας από τους τρεις κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Οι ασιατικές αγορές βρίσκονται τώρα στο ραντάρ της Τουρκίας, είπε ο Ersoy.

«Εργαζόμαστε από κοινού με την Turkish Airlines για τις αγορές που θέλουμε να αναπτυχθούν γρήγορα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Υψηλές αφίξεις τουριστών από Ασία

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας, οι αφίξεις τουριστών από τις ασιατικές χώρες αυξήθηκαν κατά 11,6% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου σε σχέση με ένα χρόνο πριν σε 2,25 εκατ..

Ειδικότερα, ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία αυξήθηκε κατά 131% από έτος σε έτος σε 112.000, ενώ η ετήσια αύξηση στους Ιάπωνες τουρίστες ήταν περισσότερο από 100% σε περίπου 34.000.

Επιπλέον, περισσότεροι από 59.000 Νοτιοκορεάτες επισκέφτηκαν την Τουρκία τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024, σημειώνοντας αύξηση 33% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Οι αφίξεις τουριστών από την Ινδονησία και την Ινδία αυξήθηκαν κατά 6% σε 29% σε 77.000 και 85.000, αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Τουρκία στοχεύει επίσης να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες υψηλού εισοδήματος από δυτικές χώρες, είπε ο Ersoy.

«Όσον αφορά τις αφίξεις ξένων τουριστών, η Tουρκία ξεπέρασε την Ιταλία για να διεκδικήσει την τέταρτη θέση στον κόσμο. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε 80 εκατ. επισκέπτες για να γίνουμε ένας από τους τρεις κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο», είπε ο υπουργός, αναφέροντας την Ισπανία ως τον κύριο ανταγωνιστή της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, 10,65 εκατ. ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία, σημειώνοντας αύξηση 11,75% από την ίδια περίοδο του 2023.