Οι αεροπορικές υπηρεσίες θα πρέπει στο μέλλον να είναι πιο βιώσιμες, πιο συχνές, να παράγουν λιγότερο άγχος και να συνεχίσουν να προσφέρουν πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση, παρά την άνθιση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από διετή έρευνα με τη συμμετοχή πάνω από 1,75 εκατ. ταξιδιωτών, που δημοσιεύτηκε από την κατασκευάστρια αεροσκαφών Airbus.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα, το 63% των συμμετεχόντων δηλώνουν ότι θα πετούν πιο συχνά το 2050, ενώ το 60% κρίνουν ότι τα social media δεν αντικαθιστούν την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία. Επιπλέον, το συντριπτικό ποσοστό του 96% πιστεύουν ότι τα αεροσκάφη θα πρέπει να είναι πιο βιώσιμα και οικολογικά. Τα αεροπορικά ταξίδια επίσης εξακολουθούν να προκαλούν μεγάλο άγχος στο 40% των συμμετεχόντων.

Μελλοντικά οι επιβάτες επιθυμούν λιγότερη κατανάλωση καυσίμων από τα αεροσκάφη, καθώς και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμούν λιγότερο θορυβώδη και πλήρως ανακυκλώσιμα αεροσκάφη.

“Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι με το μέλλον των πτήσεων και θέλουμε να είμαστε μέρος της διαμόρφωσης αυτού του μέλλοντος”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος μηχανικής της κατασκευάστριας εταιρείας Charles Champion.