Το Άμπου Ντάμπι αναθεώρησε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα πρωτόκολλά του για τον COVID-19 ακολουθώντας θετικούς δείκτες που δείχνουν ότι το εμιράτο έχει εισέλθει στη φάση ανάκαμψης της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους ενημερωμένους κανονισμούς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού – Άμπου Ντάμπι (DCT Abu Dhabi), το σύστημα Πράσινης Λίστας καταργήθηκε για όλους τους ταξιδιώτες που πετούν στο Άμπου Ντάμπι.

Πλήρως εμβολιασμένοι εισερχόμενοι ταξιδιώτες από την Ινδία δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν μια γρήγορη δοκιμή RT-PCR στα αεροδρόμια της Ινδίας πριν επιβιβαστούν στην πτήση τους. Ωστόσο, εξακολουθούν να απαιτείται να επιδεικνύουν επίσημο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID-19 με αναγνώσιμο κωδικό QR κατά την άφιξη.

Οι μη εμβολιασμένοι εισερχόμενοι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR εντός 48 ωρών από την προγραμματισμένη αναχώρησή τους ή πιστοποιητικό ανάρρωσης COVID-19 εντός 30 ημερών από την αναχώρηση, με έναν ευανάγνωστο κωδικό QR. Οι ταξιδιώτες κάτω των 12 ετών εξαιρούνται. Η δοκιμή PCR κατά την άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι δεν είναι πλέον υποχρεωτική για τους ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού τους. Ωστόσο, η εγκατάσταση δοκιμών παραμένει στο αεροδρόμιο για όσους επιθυμούν να κάνουν τεστ, έναντι 40 AED ανά μπατονέτα.

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό να εισέλθουν στο Άμπου Ντάμπι, οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να κάνουν το τεστ PCR στο αεροδρόμιο για να ενεργοποιήσουν το Green Pass τους στην εφαρμογή Al Hosn, η οποία εξακολουθεί να απαιτείται για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλά από τα εσωτερικά τουριστικά αξιοθέατα του Άμπου Ντάμπι, όπως εμπορικά κέντρα. , ξενοδοχεία, θεματικά πάρκα και εστιατόρια.

Το Green Pass στην εφαρμογή Al Hosn είναι ενεργοποιημένο για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν έγκυρο αρνητικό αποτέλεσμα PCR 14 ημερών ή έχουν εξαιρέσει επίσημα από τον εμβολιασμό και έχουν έγκυρο αρνητικό αποτέλεσμα PCR 7 ημερών ή είναι κάτω των 16 ετών ετών. Η δοκιμή PCR πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί στα ΗΑΕ. Οι τουρίστες θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι ακόμη και αν δεν έχουν κάνει αναμνηστικό εμβόλιο. Το Green Pass στην εφαρμογή Al Hosn ή ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR που λήφθηκε εντός 96 ωρών εξακολουθεί να απαιτείται για την είσοδο σε εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Οι εμβολιασμένοι τουρίστες μπορούν εναλλακτικά να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους προσκομίζοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για τον COVID-19 ή δείχνοντας την κατάσταση πλήρους εμβολιασμού στην εφαρμογή για κινητά της χώρας καταγωγής τους, καθώς και ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR που ελήφθη τις τελευταίες 14 ημέρες. Το τεστ PCR πρέπει να έχει γίνει στα ΗΑΕ. Όσοι έχουν έρθει σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα COVID-19 δεν απαιτείται πλέον να μπουν σε καραντίνα. Αντίθετα, θα πρέπει να κάνουν καθημερινές εξετάσεις PCR για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Στο Άμπου Ντάμπι, η χρήση μάσκας προσώπου είναι πλέον προαιρετική σε εξωτερικούς χώρους, αν και οι μάσκες προσώπου εξακολουθούν να απαιτούνται σε εσωτερικούς χώρους. Δεν απαιτείται πλέον η κοινωνική αποστασιοποίηση.