Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού – Άμπου Ντάμπι (DCT Abu Dhabi) ανακοίνωσε μια περαιτέρω ενημέρωση στην «Πράσινη Λίστα» των χωρών για εισερχόμενα ταξίδια στο Άμπου Ντάμπι, καθώς υποστηρίζει τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, διατηρώντας παράλληλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από τους ενημερωμένους προορισμούς της «Πράσινης λίστας» θα εξαιρούνται από τα υποχρεωτικά μέτρα καραντίνας μετά την προσγείωση στο Άμπου Ντάμπι.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR Covid-19, το οποίο θα ισχύει για 48 ώρες το πολύ πριν από την αναχώρηση και να υποβληθούν σε εξέταση PCR κατά την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

Οι εμβολιασμένοι επιβάτες από την ενημερωμένη «Πράσινη Λίστα» θα υποβληθούν σε άλλο τεστ PCR την 6η ημέρα (η ημέρα της άφιξής τους στο Άμπου Ντάμπι υπολογίζεται ως ημέρα 1). Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που φτάνουν από τις χώρες της «Πράσινης Λίστας» θα κάνουν επίσης εξετάσεις PCR τις ημέρες 6 και 9.

Οι χώρες, οι περιφέρειες και τα εδάφη που περιλαμβάνονται στην «Πράσινη Λίστα» θα ενημερώνονται τακτικά με βάση τις διεθνείς εξελίξεις. Η συμπερίληψη στη λίστα υπόκειται σε αυστηρά κριτήρια των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας για τα ταξίδια, διασφαλίζοντας και δίνοντας προτεραιότητα στην ευημερία της κοινότητας των ΗΑΕ, ανέφερε η δήλωση.

Οι χώρες που αναφέρονται στην «Πράσινη Λίστα» έχουν λάβει το πράσινο φως για τα ταξίδια και αναφέρονται στην προέλευση του εισερχόμενου ταξιδιού και όχι στην υπηκοότητα του επιβάτη, προστίθεται στην ανακοίνωση.