Το Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες – καθώς και οι ανεμβολίαστοι επισκέπτες από χώρες της “πράσινης λίστας”, δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους από την Κυριακή (5 Σεπτεμβρίου).

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν περιλαμβάνεται επί του παρόντος στον πράσινο κατάλογο του Αμπού Ντάμπι.

Το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του εμιράτου δήλωσε ότι οι τουρίστες πρέπει να καταχωρίσουν το διεθνές πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το έγγραφο απαλλαγής από τον εμβολιασμό για επαλήθευση πέντε ημέρες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού τους, μέσω της εφαρμογής της Ομοσπονδιακής Αρχής Ταυτότητας και Ιθαγένειας (ICA) ή μέσω της ιστοσελίδας ica.gov.ae.

Οι αιτούντες θα λάβουν ένα γραπτό μήνυμα που θα περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο για την εφαρμογή Alhosn, την οποία πρέπει να κατεβάσουν πριν από το ταξίδι.

Η εφαρμογή Alhosn εμφανίζει την κατάσταση εμβολιασμού των χρηστών και τα αποτελέσματα της εξέτασης PCR, τα οποία απαιτούνται για την ενεργοποίηση του πράσινου διαβατηρίου του Άμπου Ντάμπι.

Κατά την άφιξη, οι ταξιδιώτες θα λάβουν έναν ενιαίο αριθμό ταυτότητας, από τη διεύθυνση μετανάστευσης του αεροδρομίου ή μέσω της έξυπνης εφαρμογής ICA ή του δικτυακού τόπου- έτσι θα ολοκληρωθεί η εγγραφή στην εφαρμογή Alhosn.

Μετά από ένα τεστ PCR στο αεροδρόμιο, οι επισκέπτες μπορούν να ενεργοποιήσουν το Green Pass, το οποίο τους επιτρέπει την είσοδο σε όλους τους δημόσιους χώρους του εμιράτου.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών και τα άτομα με αποφασιστικότητα (POD) με μέτριες και σοβαρές αναπηρίες εξαιρούνται από την εξέταση PCR του Covid-19.

Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι φθάνουν από τις χώρες της πράσινης λίστας, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ PCR που έχει ληφθεί το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση και να υποβάλλονται σε τεστ PCR στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη.

Δεν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα, αλλά θα πρέπει να κάνουν ένα ακόμη τεστ PCR την έκτη ημέρα.

Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από χώρες του πράσινης λίστας θα χρειαστούν επίσης εξετάσεις την ενάτη ημέρα.

Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από χώρες που δεν περιλαμβάνονται πράσινη λίστα θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ PCR το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση και να υποβληθούν σε τεστ PCR στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη.

Δεν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα, αλλά θα πρέπει να κάνουν ένα ακόμη τεστ PCR την τέταρτη και την όγδοη ημέρα.

Για την είσοδο ανεμβολίαστων ταξιδιωτών από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στην πράσινη λίστα θα απαιτείται η επίδειξη αρνητικού τεστ PCR το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση και η διενέργεια τεστ PCR κατά την άφιξη.

Θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες στο σπίτι ή σε ξενοδοχείο. Στη συνέχεια πρέπει να κάνουν τεστ PCR την εννέαη ημέρα- εάν είναι αρνητικό, οι επισκέπτες μπορούν να τερματίσουν την καραντίνα τους την 10η ημέρα.