Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Άμστερνταμ προτρέπει τους νεαρούς Βρετανούς που κατευθύνονται στην πόλη για μια «μπερδεμένη νύχτα» να μείνουν μακριά.

Μια εκστρατεία ψηφιακής αποθάρρυνσης που στοχεύει άνδρες ηλικίας 18 έως 35 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, προωθείται από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των προσπαθειών για να απαλλαγεί το Άμστερνταμ από την φήμη της πιο φιλελεύθερης πρωτεύουσας στην Ευρώπη.

Τα βίντεο δείχνουν έναν νεαρό άνδρα να τρεκλίζει στο δρόμο, να του περνάει χειροπέδες η αστυνομία, να του παίρνει δακτυλικά αποτυπώματα και να τον φωτογραφίζουν.

Οι διαδικτυακές διαφημίσεις, που τονίζουν τους κινδύνους που συνδέονται με την υπερβολική χρήση ναρκωτικών και ποτών, θα ενεργοποιούνται όταν οι άνθρωποι στη Βρετανία θα πληκτρολογούν όρους όπως stag party, φθηνό ξενοδοχείο ή pub crawl Άμστερνταμ.

Οι οίκοι ανοχής και τα μπαρ θα κλείνουν νωρίτερα από το Σαββατοκύριακο και τον Μάιο τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση του καπνίσματος κάνναβης στους δρόμους μέσα και γύρω από την περιοχή Red Light District.

Ο αντιδήμαρχος Sofyan Mbarki είπε ότι το Άμστερνταμ λαμβάνει ήδη περισσότερα μέτρα διαχείρισης από άλλες μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη.

«Οι επισκέπτες θα παραμείνουν ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι εάν συμπεριφέρονται άσχημα και προκαλούν ενόχληση», είπε.