Η Ένωση Ξενοδόχων νομού Μαγνησίας, ζητά από την κυβέρνηση την άμεση ενεργοποίηση της απόφασης για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Κάτι που θα “ζεστάνει” την “παγωμένη” κίνηση στα ξενοδοχεία της περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Παράλληλα υπογραμμίζεται πως η λειτουργία των χιονοδρομικών πρέπει να υποστηριχθεί από το άνοιγμα τόσο της εστίασης όσο και από την μετακίνηση από νομό σε νομό.

Όπως επισημαίνεται “αυτό θα δώσει πνοή στις περιοχές που έχουν ενεργά χιονοδρομικά κέντρα. Και θα είναι σαφώς μια βοήθεια οικονομική σε αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες”.

Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, ζητούν να ενεργοποιηθεί αυτή η απόφαση το συντομότερο, εφόσον θεωρηθεί ότι μπορεί να υλοποιηθεί, υπενθυμίζοντας ότι “τα ξενοδοχεία και γενικά το τουριστικό προϊόν είναι το πλέον ευαίσθητο προϊόν με ημερομηνία λήξης μία ημέρα”.

Όσον αφορά στο άνοιγμα της εστίασης η Ένωση Ξενοδόχων το συνδέει άμεσα με το πλήρες τουριστικό προϊόν.

“Είναι σαφές, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν για τους πελάτες τους. Αλλά θυμίζουμε ότι υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, στην περιοχή μας αλλά και σε άλλες περιοχές, τα οποία είναι μικρά και δεν έχουν εστιατόριο.

Ανεξάρτητα από αυτό όμως θεωρούμε την επαναλειτουργία της εστίασης -με όσα μέτρα προβλέπονται- αναγκαία όσο ποτέ. Έτσι θα μπορέσουμε να παρέχουμε ένα πλήρες τουριστικό προϊόν για την προσέλκυση πελατών”.

Τα ξενοδοχεία είναι ασφαλή τηρώντας όλους τους κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσμοθετηθεί, υπενθυμίζουν οι ξενοδόχοι Μαγνησίας.

“Πιστεύουμε υπογραμμίζουν ότι, αν τα πρωτόκολλα και οι κανόνες ασφαλείας τηρηθούν από όλους, δεν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.

Είμαστε πάντα παρόντες για να συζητήσουμε και να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων”.