Η ταξιδιωτική βιομηχανία έλαβε κάποια νέα την περασμένη εβδομάδα, όταν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αίρουν την απαίτησή τους για τους ταξιδιώτες να είναι αρνητικοί για COVID-19 πριν εισέλθουν στη χώρα. Μετά από αυτές τις ειδήσεις, η MMGY Travel Intelligence, μια αξιόπιστη πηγή για δεδομένα ταξιδιού και τουρισμού, εξέτασε 774 Αμερικανούς και 436 Βρετανούς στις 12 Ιουνίου 2022.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 36% των Αμερικανών είναι πιο πιθανό να ταξιδέψει εκτός των ΗΠΑ μέσα στους επόμενους έξι μήνες, επειδή η απαίτηση δοκιμών έχει αρθεί. Το 44% των Αμερικανών είπε ότι τα νέα δεν επηρεάζουν καθόλου την πρόθεσή τους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και το 20% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι λιγότερο πιθανό να ταξιδέψει διεθνώς τους επόμενους έξι μήνες χωρίς την απαίτηση δοκιμών.

Το 52% των Βρετανών ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι πιο πιθανό να κάνει κράτηση για ένα ταξίδι στις ΗΠΑ τους επόμενους έξι μήνες, επειδή η απαίτηση για τεστ COVID-19 έχει καταργηθεί.

«Η ταξιδιωτική βιομηχανία ασκεί πιέσεις για την άρση αυτού του περιορισμού εδώ και μήνες, επειδή τα επιστημονικά δεδομένα δεν υποστήριζαν την ανάγκη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MMGY Global, Clayton Reid. «Αυτή είναι τώρα η άρση ενός σημαντικού φραγμού για τη συνέχιση της ανάκαμψης των διεθνών ταξιδιών, τόσο στις εισερχόμενες όσο και στις εξερχόμενες ΗΠΑ. Ωστόσο, ο κλάδος μας εξακολουθεί να χρειάζεται να παρακολουθεί πώς ο πληθωρισμός και οι ανησυχίες για την ασφάλεια και την κοινωνική αναταραχή επηρεάζουν τις αποφάσεις των ταξιδιωτών. Στα δεδομένα μας, αυτές είναι πολύ πραγματικές προκλήσεις».