Το αεροδρόμιο στο Στάνστεντ δέχτηκε το μεγαλύτερο “χτύπημα” από τις μαζικές ακυρώσεις πτήσεων που ανακοίνωσε για έξι εβδομάδες η Ryanair και ακολουθεί το Μάντσεστερ.

Αύριο Τρίτη, ο αριθμός των ακυρώσεων στο Στάνστεντ μειώνεται αλλά οι απώλειες περιλαμβάνουν κάποιες σχετικά μεγάλες πτήσεις όπως προς/από τη Ρίγα στη Λετονία, Ρώμη, Μπάρι ενώ ακυρώνονται οι πτήσεις για Φάρο στη νότια Πορτογαλία από Λούτον και Μάντσεστερ.

Το Μάντσεστερ έχει ακυρώσεις από/προς Δουβλίνο, Αμβούργο και Κρακοβία.

Η Ryanair αποκάλυψε ότι θα ακυρώσει 164 πτήσεις κατά τις επόμενες τρεις ημέρες, ενδεχομένως επηρεάζοντας 30.000 επιβάτες.

Μόνο σήμερα ακυρώθηκαν 22 πτήσεις από/προς το αεροδρόμιο του Essex συμπεριλαμβανομένων συνδέσεων με τη Βαρκελώνη, τη Βουδαπέστη, το Όσλο και την Πράγα.

Άλλοι αερολιμένες του Ηνωμένου Βασιλείου επηρεάζονται λιγότερο.

Για τους επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώνονται και επιλέξουν να πετάξουν αργότερα, τα δικαιώματα των Ευρωπαίων επιβατών είναι σαφή.

Η Ryanair πρέπει να τους παρέχει γεύματα και τη διαμονή ανάλογα με την περίπτωση, μαζί με αποζημίωση σε μετρητά 250€ ή 400€ για διαδρομές 1.000 μιλίων και άνω.

“Ο συνδυασμός διαφυγόντων εγγράφων και εμπιστευτικών πληροφοριών υποδηλώνει ότι η ανακοίνωση της εταιρείας ότι δυσκολεύονταν στο σχεδιασμό πιλοτικών διακοπών, είναι μια υποτίμηση του προβλήματος”, αναφέρει ο ξένος Τύπος και το “κλειδί” στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι στις ώρες πτήσεις των πιλότων και στις άδειες τους.