Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την Τρίτη 1 Ιουνίου, ο βορειοδυτικός διάδρομος (07L / 25R) στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (FRA) θα ξαναρχίσει τη λειτουργία του.

Η Fraport – η εταιρεία που λειτουργεί το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης – αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου τον διάδρομο. Λόγω της αναμενόμενης αύξησης κίνησης αεροσκαφών αυτό το καλοκαίρι.

Υπήρξε ήδη αύξηση των απογειώσεων και των προσγειώσεων στη Φρανκφούρτη τις τελευταίες εβδομάδες.

Εάν οι αριθμοί συνεχίσουν να αυξάνονται, ο διάδρομος θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία και την αποφυγή καθυστερήσεων.

Η απόφαση να ξαναρχίσει η χρήση του βορειοδυτικού διαδρόμου ελήφθη από την Fraport, σε συνεργασία με την DFS Deutsche Flugsicherung GmbH (DFS). Η DFS είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στη Γερμανία.

Σε απάντηση στην απότομη πτώση του όγκου κυκλοφορίας εν μέσω πανδημίας, ο Fraport έβγαλε εκτός λειτουργίας τον διάδρομο από τις 23 Μαρτίου έως τις 8 Ιουλίου 2020.

Ο διάδρομος έκλεισε ξανά από τις 14 Δεκεμβρίου 2020. Και σήμερα χρησιμοποιείται ως προσωρινός χώρος στάθμευσης για αεροσκάφη.

Πανέτοιμο το αεροδρόμιο για την αύξηση κίνησης επιβατών

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι καλά προετοιμασμένο για την αύξηση της κίνησης των επιβατών κατά τη θερινή περίοδο.

Στον τερματικό σταθμό 1, το μοναδικό τερματικό που βρίσκεται σε λειτουργία, η Fraport έχει εφαρμόσει ισχυρά μέτρα υγιεινής κατά του COVID-19 σε όλους τους χώρους που χρησιμοποιούνται από τους επιβάτες.