Ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πανδημίας, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας βλέπει όλο και λιγότερους επιβάτες. Η αναμενόμενη μείωση των επιβατών στο εγγύς μέλλον υπερβαίνει το 90%.

Λόγω της έλλειψης επιβατών το τελευταίο χρονικό διάστημα, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης κλείνει έναν από τους δύο τερματικούς σταθμούς.

Ο τερματικός σταθμός 2 θα παραμείνει προσωρινά κλειστός από την επόμενη Τρίτη (7 Απριλίου), συμπεριλαμβανομένου του χώρου στάθμευσης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία εκμετάλλευσης Fraport.

Στη συνέχεια, οι εργασίες θα συγκεντρωθούν στον τερματικό σταθμό 1 στην περιοχή Β. “Με την προβλεπόμενη λήξη των πτήσεων επιστροφής, ο όγκος στον τερματικό θα μειωθεί περίπου 95%”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Fraport.

Πέρυσι, περισσότεροι από 70 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν στο μεγαλύτερο γερμανικό αεροδρόμιο, ξεπερνώντας τους 240.000 την ημέρα. Μόνο 119.000 επιβάτες είχαν καταχωριθεί σε ολόκληρη την 13η ημερολογιακή εβδομάδα (23-29 Μαρτίου).

Η Fraport κατασκευάζει επί του παρόντος έναν τρίτο τερματικό σταθμό επιβατών, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί περίπου 21 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.