Το Heathrow, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, βρίσκεται πίσω από το Εδιμβούργο όσον αφορά τον αριθμό των εσωτερικών επιβατών.

Κατά τα τελευταία 12 χρόνια, ο αριθμός των ταξιδιωτών στις πτήσεις εντός του Ηνωμένου Βασιλείου προς/από το Heathrow μειώθηκε κατά 28%, αλλά ο συνολικός αριθμός επιβατών του αυξήθηκε κατά 26%.

Το Εδιμβούργο, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Σκωτίας, σημείωσε επίσης πτώση στους εγχώριους επιβάτες ενώ οι αριθμοί του στο εξωτερικό αυξάνονται, αλλά η πτώση του ήταν μόνο 14% επιτρέποντάς του να βρεθεί στην κορυφαία θέση με το Heathrow, να το ακολουθεί.

“Η αύξηση των διαδρομών μας μακρινών αποστάσεων, από το 2007 σε 12 το 2018, σημαίνει ότι περισσότεροι επιβάτες φθάνουν τώρα στον τελικό τους προορισμό απευθείας από το Εδιμβούργο και όχι να ταξιδεύουν μέσω του Heathrow, τόνισε εκπρόσωπος του Αεροδρομίου του Εδιμβούργου.
Το ευρωπαϊκό μας δίκτυο έχει αυξηθεί και έχει μειώσει την ανάγκη να πετάξουν οι επιβάτες στα αεροδρόμια του Λονδίνου για να φτάσουν στους προορισμούς τους”.