Το αεροδρόμιο του Μονάχου είναι έτοιμο να θέσει νέα σημεία αναφοράς στην κίνηση μεγάλων αποστάσεων το επόμενο καλοκαίρι. Με έξι εβδομάδες να απομένουν στο φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων, η Lufthansa έχει ήδη ανακοινώσει σημαντικές επεκτάσεις.

Για πρώτη φορά, η αεροπορική εταιρεία θα σταθμεύσει 36 αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων στο Μόναχο, αυξάνοντας τις εβδομαδιαίες αναχωρήσεις προς διηπειρωτικούς προορισμούς από 150 σε 190 που σπάνε ρεκόρ.

Η Lufthansa παρουσίασε επίσης νέα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων. Από τις 30 Μαΐου 2024, το Μόναχο θα συνδέεται με το Σιάτλ με καθημερινές πτήσεις. Επιπλέον, η Μπανγκαλόρ της Ινδίας θα προστεθεί στο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων και θα έχει έως και έξι εβδομαδιαίες πτήσεις το καλοκαίρι του 2024. Και τα δύο δρομολόγια θα εξυπηρετούνται από το σύγχρονο και οικονομικό αεροσκάφος Airbus A350 μεγάλων αποστάσεων.

Το θερινό πρόγραμμα του 2024 θα κάνει επίσης τη Lufthansa να επαναφέρει τις πτήσεις προς το Γιοχάνεσμπουργκ, που εξυπηρετήθηκαν τελευταία φορά από το Μόναχο το 2005, ξεκινώντας από τις 3 Ιουνίου 2024, με πτήσεις τρεις φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, προορισμοί όπως το Πεκίνο, η Οσάκα και το Σαν Ντιέγκο, που σήμερα εξυπηρετούνται τρεις φορές την εβδομάδα, θα απολαμβάνουν σύντομα καθημερινές πτήσεις.

Η Lufthansa σχεδιάζει να εξυπηρετήσει πέντε προορισμούς από το Μόναχο με το Airbus A380 το επόμενο καλοκαίρι. Ενώ η Βοστώνη, το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη (JFK) θα συνεχίσουν να είναι στη λίστα, νέες προσθήκες περιλαμβάνουν την Ουάσιγκτον και το Δελχί.

Η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει να σταθμεύσει έξι Airbus A380 στο Μόναχο το επόμενο καλοκαίρι, με σχέδια να επεκτείνει αυτόν τον στόλο σε οκτώ αεροσκάφη μέχρι το 2025.

Σε μια άλλη συναρπαστική εξέλιξη, η Discover Airlines αποκάλυψε την πρόθεσή της να βασίσει πέντε αεροσκάφη Airbus A320 στο Μόναχο. Αυτή η κίνηση θα διευκολύνει περίπου 60 εβδομαδιαίες πτήσεις προς 23 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική το καλοκαίρι του 2024. Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει επίσης να τοποθετήσει αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων στο Μόναχο την επόμενη χειμερινή περίοδο.