Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με την άρση πολλών ταξιδιωτικών περιορισμών, οι αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο του Μονάχου προσφέρουν και πάλι περισσότερες συνδέσεις στο επερχόμενο καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων, από ό,τι τα προηγούμενα δύο χρόνια.

«Βλέπουμε ότι η ζήτηση αυτή τη στιγμή αυξάνεται αισθητά και αναμένουμε σημαντική αύξηση επιβατών για το καλοκαίρι», εξήγησε ο Jost Lammers, Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου του Μονάχου .

Το θερινό πρόγραμμα πτήσεων ξεκινά την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 και λήγει στις 29 Οκτωβρίου 2022.

Lufthansa

Η Lufthansa θα τοποθετήσει τέσσερα επιπλέον υπερσύγχρονα Airbus A350 για μεγάλες αποστάσεις χαμηλών εκπομπών στο Μόναχο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
Αυτό σημαίνει ότι η αεροπορική εταιρεία θα εκμεταλλεύεται συνολικά 26 αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων στον κόμβο της στο Μόναχο.

Η Lufthansa πρόσθεσε τους ελκυστικούς προορισμούς διακοπών -Σαν Ντιέγκο, Ρίο ντε Τζανέιρο και Μπανγκόκ- στο πρόγραμμα πτήσεων της από το Μόναχο.
Η αεροπορική εταιρεία ξεκινά και πάλι πτήσεις σε Τορόντο και Ουάσιγκτον και επίσης δραστηριοποιείται ξανά στη Βομβάη στην Ινδία.

Η Lufthansa θα συνδέει το Μόναχο με συνολικά 80 προορισμούς διακοπών αυτή τη θερινή περίοδο.

Eurowings Discover

Η θυγατρική της Lufthansa, Eurowings Discover, πετά σε τρεις δημοφιλείς προορισμούς μεγάλων αποστάσεων από το Μόναχο. Σε Λας Βέγκας, Πούντα Κάνα και Κανκούν.

Ο αερομεταφορέας θα πετάξει σε 25 δημοφιλή τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος -από την Αττάλεια προς τα Κανάρια Νησιά και τη Ζάκυνθο- με έως και πέντε αεροσκάφη σταθμευμένα στο Μόναχο.

Condor

Η Condor είναι μια άλλη αεροπορική εταιρεία που προσφέρει ελκυστικές συνδέσεις για τους παραθεριστές αυτό το καλοκαίρι, πετώντας σε συνολικά 29 προορισμούς από το Μόναχο.
Ο αερομεταφορέας πραγματοποιεί 14 πτήσεις κάθε εβδομάδα μόνο προς τη Μαγιόρκα.

Πτήσεις από Μόναχο σε προορισμούς των ΗΠΑ

Η United Airlines προγραμματίζει επί του παρόντος έξι καθημερινές πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων προς το Ντένβερ για πρώτη φορά.
Αυτό σημαίνει ότι η United Airlines θα προσφέρει ακόμη και έναν ακόμη προορισμό από το Μόναχο αυτό το καλοκαίρι από ό,τι το 2019 πριν από την κρίση.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες American Airlines και Delta προσφέρουν και πάλι καθημερινές πτήσεις προς τη Σάρλοτ και την Ατλάντα.
Η Delta ανακοίνωσε επίσης σύνδεση με το Ντιτρόιτ από τον Μάιο.

Αεροπορικές εταιρείες από τον Περσικό Κόλπο

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες από τον Περσικό Κόλπο που δραστηριοποιούνται στο Μόναχο θα επιστρέψουν στο δίκτυο για το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων.

Η Emirates θα πετάξει προς Ντουμπάι, η Qatar Airways προς Ντόχα, η Etihad Airways  προς το Άμπου Ντάμπι, η Kuwait Airways  προς την πόλη του Κουβέιτ, η Oman Air προς το Μουσκάτ και η Saudi Arabian Airlines προς Τζέντα και Ριάντ.

Η Thai Airways επιστρέφει, επαναλαμβάνοντας τις πτήσεις από το Μόναχο προς την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ.

Τρεις ακόμη ελκυστικοί προορισμοί στη βόρεια Ευρώπη -το Μπιλούντ στη Δανία και το Μπέργκεν στη Νορβηγία με Lufthansa και το Τάμπερε σε Φινλανδία με Air Baltic θα συνδεθούν επίσης με τον κόμβο της Βαυαρίας.

Λόγω της αναζωπύρωσης της κυκλοφορίας, όλοι οι χώροι του αερολιμένα είναι πλέον και πάλι σε χρήση.