Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Κίνας, δεν απαιτεί απο τους επισκέπτες να δείξουν ένα καθαρό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19 για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, σύμφωνα με το Reuters.

Δεν δόθηκαν οδηγίες σχετικά με το εάν οι ταξιδιώτες που αναχωρούν από το αεροδρόμιο του Πεκίνου μπορούν επίσης να αναχωρήσουν χωρίς αποτέλεσμα του τεστ COVID-19.

Μετά την πανδημία, τα πρότυπα εισόδου της Κίνας παρέμειναν από τα πιο αυστηρά στον κόσμο και το έθνος συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική μηδενικού COVID-19.

Λόγω των αυστηρών κανονισμών της Κίνας, το ετήσιο συνέδριο της IATA του 2022, το οποίο ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τον Ιούνιο του 2022 στη Σαγκάη, μεταφέρθηκε στο Κατάρ.

Αφού οι κάτοικοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τους αυστηρούς περιορισμούς COVID-19 της Κίνας, οι απαιτήσεις εισδοχής του Πεκίνου χαλάρωσαν.

Αφού ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επέμεινε ότι το έθνος θα διατηρήσει την πολιτική του για μηδενικό COVID-19, οι πολίτες της νότιας πόλης Γκουανγκζού διαμαρτυρήθηκαν κατά της κυβέρνησης τον Νοέμβριο του 2022.