“Το 90% όλων των πτήσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών μπορεί να αντιμετωπιστεί, παρόλο που χρεοκόπησε η Swissport”, δήλωσε ο χειριστής του εθνικού αεροδρομίου.

Η Δευτέρα, 15 Ιουνίου, είναι μια σημαντική ημερομηνία για την αεροπορική βιομηχανία καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες ξαναρχίζουν τις δραστηριότητές τους και η χρεοκοπία της Swissport ενδέχεται να παρεμπόδισε την επανεκκίνηση τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες που συνήθως συνεργάζονται με την Swissport συνάπτουν συμφωνίες με τον άλλο διαχειριστή, την Aviapartner. Μεταξύ αυτών, η Brussels Airlines, η οποία έχει μερίδιο αγοράς 40% στο αεροδρόμιο και αναφέρει ότι είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις πτήσεις της .

« Συνεργαζόμαστε με συνδικάτα και διαχειριστές πτώχευσης για να βρούμε γρήγορα μια λύση », δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου, κ. Nathalie Pierard.

Βραχυπρόθεσμα, η Aviapartner θα πρέπει, συνεπώς, να συνάπτεται από την Brussels Airlines, η οποία ήταν ο κύριος πελάτης της Swissport. Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει από μόνη της άδεια χειρισμού και, ως εκ τούτου, θα μπορεί να εκτελεί μέρος της διακίνησης με τη βοήθεια της Aviapartner.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες με σημαντική δραστηριότητα στο Αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπως η Ryanair και η TUI fly, συνεργάζονται ήδη με την Aviapartner. « Ως εκ τούτου, το 90% όλων των πτήσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών γίνεται υπό την επίβλεψη », λέει η κ. Pierard.

Αυτήν την εβδομάδα, πολλές ακόμη ενεργές αεροπορικές εταιρείες που συνεργάζονται με την Swissport έπρεπε να ακυρώσουν πτήσεις ή να τις ανακατευθύνουν σε άλλα γειτονικά αεροδρόμια όπως το Άμστερνταμ Schiphol.