Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις χθες που αναχωρούσαν από το terminal 3, μεταξύ 4:00 μ.μ. και 23:00, τοπική ώρα.

Ο λόγος είναι ότι σχηματίστηκαν και πάλι μεγάλες ουρές, που θυμίζουν το χάος του φετινού καλοκαιριού σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους αεροπορικούς κόμβους της Ευρώπης.

Το Schiphol είναι το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη και έδρα της KLM Airlines, ενός από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς στον κόσμο, επομένως ο όγκος του μπορεί να είναι συντριπτικός κατά καιρούς.

Το αεροδρόμιο υπογραμμίζει ότι «τα επίπεδα του προσωπικού είναι χαμηλότερα από τα ζητούμενα» για τον έλεγχο των επιβατών που περιμένουν ώρες για να περάσουν από σημεία ελέγχου.

«Υπάρχει έλλειψη προσωπικού ασφαλείας και ο αριθμός των ταξιδιωτών στα σημεία ελέγχου αυξάνεται, ειδικά στο terminal 3», ανέφερε το Schiphol.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μεγάλες ουρές επιβατών, πολλοί να στέκονται και έξω στον καυτό ήλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχοι υποβάλλουν τέτοιο αίτημα. Τον περασμένο Μάιο, το Schiphol ζήτησε επίσης από τις αεροπορικές εταιρείες να περιορίσουν τα προγράμματα πτήσεων για να μειώσουν τον αριθμό των επιβατών που διέρχονται από το αεροδρόμιο.