Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το χάος με τς αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια οδηγεί σε περισσότερες πτήσεις με ιδιωτικά τζετ.
Σύμφωνα με την Private Jet Card λόγω της αναστάτωσης το 52% των πελατών της στις ΗΠΑ επιλέγει να πετάξει ιδιωτικά, περισσότερο από ποτέ.

Επιπλέον, σχεδόν όλοι όσοι άρχισαν να πετούν ιδιωτικά μετά την έναρξη της πανδημίας συνεχίζουν να το κάνουν, αποκαλύπτει η έρευνα.

Όσον αφορά στην αναξιόπιστη εξυπηρέτηση των αεροπορικών εταιρειών, η American Airlines, για παράδειγμα, κόβει 7.000 πτήσεις από το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, καθώς τα αεροδρόμια στην Ευρώπη έχουν καθυστερήσεις στον έλεγχο.
Η έλλειψη προσωπικού εδάφους σημαίνει επίσης ότι ορισμένες πτήσεις αναχωρούν χωρίς αποσκευές επιβατών.
Η FlightAware αναφέρει σχεδόν 2.000 ακυρωμένες πτήσεις μόλις την περασμένη Κυριακή.

«Οι συνδρομητές μας λένε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να χάνουν συναντήσεις ή να φτάνουν χωρίς τις αποσκευές τους, λέει ο Doug Gollan, ιδρυτής του Private Jet Card.

Μετά τις ακυρώσεις, συχνά περνούν αρκετές ημέρες μέχρι να μπορέσουν να κάνουν εκ νέου κράτηση.

Όταν ταξιδεύουν με επιχειρηματίες συναδέλφους και οικογένειες και ακυρωθεί η πτήση ενημερώνονται ότι πρέπει να χωριστούν και δεν μπορούν να ταξιδέψουν μαζί.

Επιπλέον, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει τα δρομολόγια πτήσεων. Και οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου λένε ότι αυτό δεν πρόκειται να βελτιωθεί για μήνες, αν όχι μέχρι τον επόμενο χρόνο».

Η χρήση ιδιωτικού τζετ σημαίνει ότι οι επιβάτες μπορούν να φτάσουν στο αεροδρόμιο 15 έως 20 λεπτά πριν από την απογείωση καθώς οι πτήσεις αναχωρούν από ξεχωριστούς, αποκλειστικούς τερματικούς σταθμούς.
Μερικές φορές οι επιβάτες οδηγούνται απευθείας στα αεροπλάνα τους παρακάμπτοντας εξ ολοκλήρου τους τερματικούς σταθμούς.

Δεδομένου ότι τα ιδιωτικά τζετ μπορούν να πετάξουν σε χιλιάδες αεροδρόμια που δεν εξυπηρετούνται από τις αεροπορικές εταιρείες, η ιδιωτική πτήση επιτρέπει στους επιβάτες να πάνε στον προορισμό, μειώνοντας συχνά τον χρόνο ταξιδιού «από πόρτα σε πόρτα» στο μισό.
Όσοι άρχισαν να πετούν ιδιωτικά μετά την έναρξη της πανδημίας συνεχίζουν να το κάνουν.

  • Το 96% θα συνεχίσει τις ιδιωτικές πτήσεις.
  • Μόνο το 4% έχει σταματήσει ή σχεδιάζει να σταματήσει να πετά ιδιωτικά.

Το αυξημένο ενδιαφέρον για ιδιωτικές πτήσεις έρχεται παρά τις αυξήσεις των τιμών.
Το μέσο ωριαίο κόστος της Private Jet Card σταθερής/περιορισμένης χρέωσης με εγγυημένη διαθεσιμότητα αυξήθηκε κατά 6% κατά το δεύτερο τρίμηνο, μετά από άλμα 5% το πρώτο τρίμηνο.
Από τον Δεκέμβριο του 2020, οι ωριαίες τιμές είναι 28% υψηλότερες και τώρα κατά μέσο όρο 10.770 δολάρια.