Το Συμβούλιο Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν (ATB), ο εθνικός φορέας προώθησης που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας του Αζερμπαϊτζάν, θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη εικονική εμπορική εκδήλωση ταξιδιού Travel Business Azerbaijan Online (TBA 2020) στις 14 Οκτωβρίου 2020.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα συγκεντρώσει τοπικούς και διεθνείς επαγγελματίες του τουρισμού με την ελπίδα να δημιουργήσουν συνεργασίες και κερδοφόρες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Διοργανώνεται από την ATB και υποστηρίζεται από την Κρατική Υπηρεσία Τουρισμού. H εκδήλωση στοχεύει να συγκεντρώσει 300 αγοραστές από την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία, τη Ρωσία και , την Ινδία και τη Νότια Ασία, την Ευρώπη για την άμεση επικοινωνία, ενώ εξυπηρετεί επίσης ως πλατφόρμα για την προβολή του τουριστικού δυναμικού του Αζερμπαϊτζάν.

Οι αγοραστές και οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να διορίσουν συναντήσεις μεταξύ τους καθώς και να ταξινομήσουν τους εκθέτες με βάση τις αγορές-στόχους και τα προϊόντα τους χάρη στα εργαλεία αντιστοίχισης που υποστηρίζονται από AI που θα προτείνουν οδηγούς στους συμμετέχοντες.

Λόγω της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία COVID-19, όταν ο τομέας του τουρισμού και της φιλοξενίας έχει πληγεί από τα πιο δεδομένα κλεισίματα των συνόρων, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς , η ATB έχει ετοιμάσει ένα τετραφασικό σχέδιο αποκατάστασης για εξασφάλιση ομαλής μετάβασης στην μετα-πανδημική εποχή.

Ως μέρος των ενεργειών που αναλήφθηκαν κατά την πρώτη φάση της ανάκαμψης, η ATB διερευνά νέους δρόμους για να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια, να βρει καινοτόμες λύσεις εστιάζοντας στην εικονική επικοινωνία και τα διαδικτυακά εργαλεία για την προώθηση του προορισμού.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι περισσότερο από ποτέ σημαντικό να επανασυνδεθούμε και να διατηρήσουμε επαφή με τους συνεργάτες μας και τους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου παγκοσμίως και να επιταχύνουμε την πρότασή μας με το Travel Business Azerbaijan Online. Θα είναι αμοιβαία επωφελές για την τοπική βιομηχανία και εκπροσώπους από τις βασικές αγορές πηγών να συνδεθούν με τον τοπικό κλάδο τουρισμού και φιλοξενίας σε αυτή τη μεγάλη κλίμακα, να οικοδομήσουν γόνιμες συνεργασίες », δήλωσε ο Florian Sengstschmid, διευθύνων σύμβουλος της ATB.