Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες (με εμβόλια εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) μπορούν να φτάσουν από όλους τους διεθνείς προορισμούς χωρίς να απαιτείται καραντίνα.

Όλοι οι ταξιδιώτες θα χρειαστούν ένα τεστ PCR εντός 48 ωρών από την αναχώρηση, ένα τεστ κατά την άφιξη και ένα νέο τεστ σε επιλεγμένες ημέρες ανάλογα με τη χώρα από την οποία έχουν ταξιδέψει.

Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες ανάλογα με τον προορισμό από τον οποίο φθάνουν.

Η Etihad Airways ετοιμάζεται για αύξηση των ταξιδιών από και προς το Αμπού Ντάμπι μετά την κατάργηση των απαιτήσεων καραντίνας για όλους τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό.

Ο Τόνι Ντάγκλας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Etihad, σχολίασε: «Τα νέα είναι τέλεια χρονικά για να αρχίσουν να καλωσορίζουν τον κόσμο πίσω στο Αμπού Ντάμπι.

«Αναμένουμε μια τεράστια αύξηση της ζήτησης από τους τουρίστες και τους φίλους και συγγενείς που επισκέπτονται από όλο τον κόσμο.

“Αυτό θα δώσει επίσης στους κατοίκους των ΗΑΕ μεγαλύτερη ευελιξία και ηρεμία όταν ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.”

Και πρόσθεσε: «Το εμιράτο έχει παραδώσει ένα από τα καλύτερα προγράμματα δημόσιας υγείας στον κόσμο για την προστασία του πληθυσμού με εξαιρετικά υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και έξυπνες τεχνολογικά καθοδηγούμενες λύσεις, όπως η εφαρμογή Al Hosn για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

“Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά καθώς τα ΗΑΕ ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν το EXPO 2020, το Grand Prix της Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi και πολλά άλλα παγκόσμια γεγονότα τους επόμενους μήνες.”

Το Flying with Etihad υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Etihad Wellness το οποίο έχει εισαχθεί για να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

Ο αερομεταφορέας απαιτεί από το 100% των επιβατών του να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR πριν επιβιβαστεί για να προστατεύσει το περιβάλλον πτήσης, το οποίο πλέον αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.