Οι Κυπριακές Αερογραμμές δημοσίευσαν το αναθεωρημένο πρόγραμμα πτήσεων του καλοκαιριού, μετά την ανακοίνωση της Κυπριακής Κυβέρνησης ότι τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου θα ανοίξουν ξανά στις 9 Ιουνίου και με βάση τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες η κυβέρνηση επιτρέπει τις πτήσεις.

Ο Κυπριακός αερομεταφορέας είναι έτοιμος να επαναλάβει τις δραστηριότητές του, εισάγοντας διάφορα μέτρα για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες και οδηγίες από τις τοπικές αρχές υγείας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Η Κύπρος έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς διατήρησε τα ποσοστά μολύνσεων σε χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό το καλοκαίρι, η Cyprus Airways σχεδιάζει να εκτελεί πτήσεις σε 5 αεροδρόμια στην Ελλάδα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο και Σκιάθο.

Στην Ευρώπη, η Cyprus Airways προσγειώνεται σε δύο κοσμοπολίτικους κόμβους στην Ελβετία (Ζυρίχη και Γενεύη) ενώ στη Μέση Ανατολή, η εταιρεία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μετά από 3 μήνες παύσεων λειτουργίας λόγω του COVID-19, σύντομα και σταδιακά θα επανεκκινήσουμε τις επιχειρήσεις σε διάφορους προορισμούς. Ως κυπριακή εταιρεία πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεπεράσει τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, συμβάλλοντας στην ταχεία και βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας. Η ασφάλεια όλων, των επιβατών και του προσωπικού, ήταν πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα και έτσι υιοθετήσαμε μια σειρά μέτρων ασφαλείας», δήλωσε ο Γιώργος Μαυροκώστας, Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών.

Τα πιο σημαντικά προληπτικά μέτρα κατά του COVID-19 που εφαρμόζει ο Κυπριακός αερομεταφορέας καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του πελάτη, παρατίθενται παρακάτω

  • Υψηλότερα δυνατά πρότυπα υγιεινής, τα οποία περιλαμβάνουν την απολύμανση αεροσκαφών μετά από κάθε πτήση, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπως καθίσματα επιβατών, τσέπες καθισμάτων, τουαλέτες, μαγειρείο καμπίνας, σύμφωνα με τις συστάσεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) και του ΠΟΥ.
  • Στο πλοίο, το πλήρωμα φορά προστατευτικές μάσκες προσώπου και γάντια.
  • Οι μάσκες προσώπου είναι υποχρεωτικές για όλους τους επιβάτες (εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών, όποιος έχει πρόβλημα με την αναπνοή ή με άλλο τρόπο δεν μπορεί να αφαιρέσει το κάλυμμα χωρίς βοήθεια).
  • Στην περιοχή του check-in, οι επιβάτες καλούνται να διατηρήσουν μια ασφαλή απόσταση.
  • Περιορισμός του αριθμού των επιβατών σε κάθε λεωφορείο κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση.
  • Τα μεσαία καθίσματα στα αεροσκάφη θα παραμείνουν κενά όπου είναι δυνατόν για τη μείωση της επαφής και των κινδύνων.

Η Cyprus Airways προσφέρει δύο κατηγορίες ναύλων, Basic και Flex. Το Flex προσφέρει πρόσθετες υπηρεσίες, όπως επιτρεπόμενη αποσκευή 23 κιλών, επιτρεπόμενη αποσκευή καμπίνας 10 κιλών, επιλογή θέσης κ.λπ.

Η επιλογή αλλαγής ημερομηνίας ταξιδιού είναι διαθέσιμη και για τις δύο κατηγορίες, καθώς ο ναύλος Flex είναι δωρεάν και για τον βασικό ναύλο με επιπλέον χρέωση.