«Μας έδειξες ότι μέτρο της επιτυχίας είναι να μπορούμε να σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον συγκινητικό του επικήδειο για τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό.

«Σε θυμάμαι καθώς μεγάλωνα, να κονταίνεις ενώ ψήλωνα, ώστε η σκιά σου να μην με σκεπάζει», είπε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, για να συνεχίσει λέγοντας: «Δική σου συμβουλή σε μας ήταν πάντα να αγαπάτε τους συνανθρώπους σας και να προσπαθείτε να βοηθάτε. Στη δική μας γενιά περνά το χρέος να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό, τον φθόνο, τον διχασμό.

Σε ικανοποιούσε και σε στεναχωρούσε που ήσουν μπροστά από την εποχή σου και δικαιώθηκες εν ζωή. Η πολιτική σου παρακαταθήκη είναι αειθαλής, όπως ήσουν κι εσύ. Είχες απόλυτη επίγνωση ότι η ιστορία δεν γράφεται με “αν” και ότι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Ήσουν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε από συμπληγάδες αλλά δεν ξέμεινε από αντοχή».

«Όποιος θέλει να αναλογιστεί ποιος ήταν ο Κ. Μητσοτάκης, ας δει πού επέλεξε την τελευταία κατοικία του», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναστασιάδης: Πολιτικός με τόλμη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζεται ως ο πολιτικός που είχε τόλμη να υλοποιεί αποφάσεις αγνοώντας το κόστος, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, στον επικήδειό του για τον επίτιμο αρχηγό της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κύπρου, οι πολιτικές που υλοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ικανές να αποτρέψουν πολλά δεινά που τελικά η Ελλάδα βίωσε. «Εκ μέρους όλων των Κυπρίων αλλά και ως Έλληνας εκφράζω τον σεβασμό μου προς το πρόσωπό σου. Αγαπητέ μου φίλε, Ψηλορείτη, αντίο», είπε συγκινημένος ο ίδιος.

Ο επικήδειος του Προκόπη Παυλόπουλου

«Στήριγμα για τη Δημοκρατία» χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Ο πρώην πρωθυπουργός υπήρξε πρωτοπόρος για να ανήκει η Ελλάδα στην Ευρώπη και να έχει λόγο για την Ευρώπη», είπε στον επικήδειό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως σημείωσε ο ΠτΔ, «πρώτη παρακαταθήκη που μας αφήνει ο Κ. Μητσοτάκης είναι η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, δεύτερη, η προάσπιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, τρίτη, η ευρωπαϊκή πορεία του τόπου και τέταρτη παρακαταθήκη, πιο σημαντική και κρίσιμη σήμερα, η αξία της ενότητας και της ομόνοιας».

«Σεβαστέ Πρόεδρε, στο τέλος του βίου σου δικαιώθηκες εν ζωή», κατέληξε ο ΠτΔ.

Τα εγγόνια του Κων. Μητσοτάκη μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό του

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και η πολιτική ηγεσία της χώρας στον πρώην Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η εξόδιος ακολουθία άρχισε στις 3, ενώ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και άλλα εγγόνια του, μετέφεραν στους ώμους τους το φέρετρο με τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έξω από την Μητρόπολη Αθηνών.

Από τις 7 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι η σορός του πρώην Πρωθυπουργού είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Λιποθύμησε ο Ισίδωρος Κούβελος έξω από την Μητρόπολη

Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος.

Ο κ. Κούβελος έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε έξω από τη Μητρόπολη μετά την εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα βρίσκεται στα επείγοντα και μέχρι στιγμής οι εξετάσεις του δεν δείχνουν κάτι το ανησυχητικό.