Το αυξανόμενο κόστος ζωής αναγκάζει τους Αυστραλούς να περικόψουν τις ταξιδιωτικές τους δαπάνες, όπως αποκάλυψε νέα έρευνα της Power Retail.

Ειδικότερα, διαπίστωσε ότι το 66% των Αυστραλών είχαν σχέδια να ταξιδέψουν στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό φέτος. Τα τρία τέταρτα σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν δύο ή περισσότερα ταξίδια εσωτερικού, ενώ το 56% όσων ταξίδευαν συνήθως στο εξωτερικό, δήλωσαν ότι θα έκαναν τελικά ένα ταξίδι στο εξωτερικό αλλά με μικρότερο προϋπολογισμό.

Οι μισοί Αυστραλοί που συμμετείχαν στην έρευνα σχεδίαζαν να ξοδέψουν 2.000 $ ή λιγότερα σε ταξίδια εσωτερικού φέτος, ενώ τα δύο τρίτα (69%) σχεδίαζαν να ξοδέψουν λιγότερα από 10.000 $ σε διεθνή ταξίδια.

«Οι Αυστραλοί είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν μετά από τα χρόνια lockdown και το κάνουν μαζικά», δήλωσε στο Yahoo Finance ο Grant Arnott, Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής εταιρείας Power Retail, Global Marketplace.

«Οι άνθρωποι είναι πιο συντηρητικοί. Ενώ θέλουν να ταξιδέψουν, δεν θέλουν να κάνουν υπερβολικές δαπάνες σε αυτή τη χρονική στιγμή μέχρι να δουν μια σταθεροποίηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων».

Το αυξανόμενο κόστος ζωής ήταν ο κύριος παράγοντας που εμπόδισε τους Αυστραλούς να ταξιδέψουν, τόσο σε διεθνές επίπεδο (53%) όσο και σε εγχώριο επίπεδο (61%).

Έρχονται περισσότερες ευκαιρίες φέτος

Οι ευκαιρίες ήταν δύσκολο να βρεθούν τους τελευταίους 12 μήνες, είπε ο Arnott, αλλά περίμενε ότι θα ήταν διαθέσιμες περισσότερες προσφορές.

«Τώρα με την επανέναρξη της ταξιδιωτικής κανονικότητας, την επανέναρξη του ανταγωνισμού και ιδιαίτερα με τις αεροπορικές εταιρείες που επιστρέφουν σε πλήρη δυναμικότητα, θα δούμε περισσότερα πακέτα και περισσότερους ταξιδιωτικούς φορείς – είτε πρόκειται για αεροπορικές εταιρείες είτε για ξενοδοχειακούς ομίλους ή άλλους τουριστικούς φορείς – να αρχίζουν να παίζουν περισσότερο με την τιμή», είπε χαρακτηριστικά.