Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους easyJet, κ. Γιόχαν Λούντγρεν, επέκρινε την κρατική βοήθεια για τις προβληματικές αεροπορικές εταιρείες.

“Δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δεν μπορούν να διανεμηθούν σε μερικές από τις πιο αναποτελεσματικές, καταστροφικές για το κλίμα, χειρότερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης. Ζητούμε από την ΕΕ να το αποτρέψει”, δήλωσε στο περιοδικό Spiegel.

Η κρατική υποστήριξη πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες, οτιδήποτε άλλο είναι “στρέβλωση του ανταγωνισμού εις βάρος των επιβατών και των φορολογουμένων”, τόνισε.

ο κ. Λούντγρεν αναμένει αύξηση των τιμών των εισιτηρίων καθώς οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα για μέτρα ασφαλείας και να εξοφλήσουν τα χρέη τους στο μέλλον. “Μακροπρόθεσμα, πολλοί θα βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους αντί να κατακτήσουν τα μερίδια αγοράς.”

Ο επικεφαλήε βλέπει την εταιρεία του να διαθέτει ένα πλεονέκτημα, “το επιχειρηματικό μας μοντέλο δεν είναι τόσο περίπλοκο γιατί προσφέρουμε μόνο απευθείας πτήσεις.” Ο πρώην διευθυντής της TUI είναι πεπεισμένος ότι η νέα γενιά θα συνεχίσει να πετάει συχνά παρά τις δυσκολίες των καιρών.