Σύνταξη: tourismtoday

Οι περισσότερες από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες είχαν εγκαταλείψει το Airbus Α380, ως αεροσκάφος με μεγάλη κατανάλωση καυσίμων και μη φιλικό προς το περιβάλλον.

Τώρα όμως το Airbus A380 επιστρέφει. Λόγω αύξησης της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια και καθυστέρησης σε παραδόσεις αεροσκαφών, οι αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να το επαναφέρουν.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τα οικονομικά των αεροπορικών εταιρειών είναι ότι πρόκειται για ένα αεροσκάφος που επιτρέπει πολλές θέσεις στην First, Business και Premium κατηγορία, ενώ μεταφέρει αρκετές εκατοντάδες επιβάτες στην Eco Class.

Lufthansa

Από την 1η Ιουνίου, η Lufthansa θα επαναλάβει και φέτος το καλοκαίρι -όπως και πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο- την τακτική πτητική λειτουργία με το δημοφιλές Airbus A380 μετά από τριετή διακοπή.

Την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, την εθνική εορτή των ΗΠΑ, το A380 επιστρέφει με την πτήση LH410 της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας. Η Lufthansa θα αναχωρεί καθημερινά για τη Νέα Υόρκη προς το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy από τις 4 Ιουλίου 2023.

Η αεροπορική εταιρεία επεκτείνει έτσι σημαντικά την προσφορά premium στο νότιο κόμβο της, κυρίως με πρόσθετες θέσεις στην First και την Busines Class.

Με 509 θέσεις, το A380 έχει περίπου 80% μεγαλύτερη χωρητικότητα από το Airbus A340-600 εκτελεί επί του παρόντος το δρομολόγιο Μόναχο-Νέα Υόρκη (JFK).
Συνολικά, το A380 προσφέρει τέσσερις κατηγορίες ταξιδιού. 8 θέσεις στην First Class, 78 θέσεις στην Business Class, 52 θέσεις στην Premium Eco και 371 θέσεις στην Economy.

Emirates

Η Emirates θα δρομολογήσει το εμβληματικό της αεροσκάφος A380 στο Μπαλί από την 1η Ιουνίου 2023. Πρόκειται για ένα ορόσημο στην αεροπορική ιστορία της Ινδονησίας, καθώς θα είναι η πρώτη προγραμματισμένη πτήση A380 στη χώρα.

Αυτή η νέα συχνότητα του A380 της Emirates αντικαθιστά μία από τις δύο καθημερινές πτήσεις προς το Μπαλί, που σήμερα εκτελούνται από αεροσκάφος Boeing 777-300ER.

Η εναρκτήρια πτήση A380 της Emirates EK368 θα αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 03:25 και θα φτάσει στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντενπασάρ στις 16:35 τοπική ώρα.

Σε ένα Airbus A380 της Emirates με την διαμόρφωση δύο θέσεων, οι επιβάτες θα έχουν 58 θέσεις στην Business Class και 557 ευρύχωρες θέσεις στην Economy Class.

Όπως και η ανταγωνίστρια Lufthansa, η Emirates συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο της A380 για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Το αεροσκάφος ναυαρχίδα της αεροπορικής εταιρείας πετάει επί του παρόντος σε 41 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπάι. Αναμένεται να επεκταθεί σε σχεδόν 50 προορισμούς μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.